Corona

28 april 2020

Beste bezoeker van Theater Ludens,

Het zijn verdrietige en verwarrende tijden. De coronacrisis heeft het openbare leven lamgelegd. Daar hebben wij helaas allemaal mee te maken. Wij hopen dat het je goed gaat. Dat jij en de jouwen gezond zijn en blijven.

Het zal je niet zijn ontgaan dat ook de theaterbranche het flink te verduren heeft gekregen. Theater Ludens is al vanaf 12 maart jl. gesloten. Dat brengt enorme consequenties met zich mee: geen voorstellingen, geen verhuren, geen activiteiten in ons mooie theater van lokale scholen, verenigingen en stichtingen. Ook geen verhuren waar wij een groot deel van onze inkomsten uit onttrekken. Zoals alle theaters hebben dus ook wij het zwaar. Gelukkig doen de landelijke en lokale overheden hun best om de kunstensector te steunen.

We zijn blij met jullie steunbetuigingen. We zijn blij met het geduld dat jullie opbrengen omtrent de afwikkeling van geannuleerde voorstellingen. Inmiddels is er vanuit de theater- en evenementenbranche een landelijke actie opgestart: bewaar je ticket, geniet later. Theaters en artiesten willen je vragen om je gekochte theaterkaarten te bewaren. Zo steun je de cultuursector enorm én heb je zelf nog iets in het vooruitzicht. En als je Theater Ludens verder wilt steunen dan krijg je ook de mogelijkheid om je geld niet terug te vragen. Daarmee steun je ons in deze zware tijden enorm.

Rond 20 mei komt de overheid met nieuws omtrent de eventuele versoepeling van de lockdown en weten wij meer over hoe het restant van dit seizoen eruit komt te zien. Daarover zullen we je uiteraard informeren. Ben je in bezit van reeds betaalde tickets? Zo snel mogelijk na 20 mei zullen we je informeren over het hoe en wat van de restitutieregeling.  Wij vragen je om tot die tijd geduld te hebben.

Tot die tijd: blijf gezond en houd afstand!

Ernst Ford (voorzitter) en Rogier Helwig (directeur)