Arno Huibers - Tomaatje op je neus (2+)*
Arno Huibers - Tomaatje op je neus (2+)*

Arno Huibers - Tomaatje op je neus (2+)*

zondag 4 oktober 2020
Bekijk ticketinfo

Zo eenvoudig is de magie van theater. Zeker voor de kleinsten voor wie spel nog werkelijkheid is. Met de meest eenvoudige middelen “tovert” Arno de glimlach, de schaterlach bij zijn kinderpubliek en daardoor bij u als volwassene. De opmerking van een kind na afloop “waarom heb je een tomaatje op je neus”, werd de titel van deze voorstelling. Deze clown is in zijn meest pure en subtiele vorm wars van de grote effecten. En dus ervaren kinderen met plezier dat zo’n tomaatje clownsneus heet.   
 

Als Arno wil beginnen, zegt de juffrouw dat hij eerst zijn blouse moet strijken! Dat is het begin van 50 wonderlijke minuten waarin Arno de wereld op zijn kop zet. Paardrijden op een strijkplank, spierballen van een kind die toeteren, en als je aan zijn neus draait, verandert de muziek. Met eenvoudige attributen speelt hij de meest wonderlijke acts. Arno worstelt met de accordeon; hoe bespeel die? Blaast een kaarsje uit dat “floep” op zijn hoofd terecht komt en weer gewoon brandt. Natuurlijk mogen kinderen meehelpen: met muziek maken, in een levensgrote zeepbel zitten. Hoe kan het toch, zo heb je een bezemsteel en zo is het een levende pop die een hartje uitdeelt. O ja, accordeon speel je met het puntje van de tong.  

Niet alles verklappen nu, maar wel nog dit: zo leuk kan theater zijn met een tomaatje op je neus. Je zou daarom Arno zomaar clown kunnen noemen.