BETOVERING: Theater Wei & Theater Gnaffel - Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt (8+)
BETOVERING: Theater Wei & Theater Gnaffel - Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt (8+)

BETOVERING: Theater Wei & Theater Gnaffel - Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt (8+)

donderdag 24 oktober 2019
Bekijk ticketinfo

WEI brengt samen met Theater Gnaffel een ode aan de twijfel in haar bewerking van Guus Kuijers ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’. Een fantasievol maar actueel muzikaal circus boordevol poppen voor iedereen vanaf 8 Theaterjaar.

De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Daar heeft ze dus geen last meer van. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat om thee te drinken. Van hen leert ze dat kerstmis betekent dat je moet huilen, dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? En wie hebben dat met elkaar afgesproken? Mieke belandt in de ene absurde situatie na de andere, maar de wereld om haar heen is het over één ding roerend eens: Meisje Mieke is gek.

‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ is een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarbij meisje Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? En wat is normaal?

Credits  I  Regie en bewerking: Shanna Chatterjee  I  Spel: Aniek Stokkers, Stefan Hendrikx, Sanne Maas & LouLou Rhemrev  I  Muziek: Rik Eckhardt  I  Naar het boek van: Guus Kuijer  I  Decorontwerp: Theo Tienhooven  I  Kostuumontwerp: Dorien de Jonge  I  Lichtontwerp: Wijnand van der Horst

Met een Ooievaarspas krijgt u 50% korting op deze voorstelling. De kaarten kunt u alleen aan de kassa van het theater kopen, niet online. Vergeet uw Ooievaarspas niet mee te nemen.