Bohemian Rhapsody
Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody

dinsdag 23 april 2019
Bekijk ticketinfo

Bohemian Rhapsody (VK 2018)

Biografie van Bryan Singer.

Met o.a. Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee, Ben Hardy en Joseph Mazzello.

'Is this the real life? Is this just fantasy?' Het zijn de eerste twee zinnen van de bekendste hit van Queen, het bombastische, operateske Bohemian Rhapsody. De twee regels geven perfect het leven van de charismatische leadzanger Freddie Mercury weer, die voortdurende schipperde tussen het showbeest dat hij op het podium was en de twijfelende privépersoonlijkheid. 

Malek speelt een weergaloze versie van een legendarische artiest. Als je voorbij het vervreemdende gebitje weet te kijken dan zie je een nauwgezet acteur die meer doet dan een imitatie neerzetten. Malek beheerst zijn personage tot in alle finesses, gebaren en karakteristieken. Het voert te ver om te stellen dat Malek Mercury doet vergeten, maar het neigt er soms wel naar.

Een perfecte biopic bestaat niet, daarvoor moet je de geportretteerden misschien laten spelen door de echte personen, maar Bohemian Rhapsody komt in buurt. Hij weigert compromissen te sluiten en er lijkt geen punt te worden onderbelicht of weggelaten. Deze verfilming vormt een goede kennismaking met een man die je meegemaakt moet hebben, maar van wie nooit een tweede zal opstaan.