Codarts pianokwintet
Codarts pianokwintet

Codarts pianokwintet

donderdag 26 mei 2022
Bekijk ticketinfo

Sinds begin van het schooljaar zitten wij bij elkaar in een ensemble. Deze combinatie van instrumenten is vrij uniek omdat er in het stuk van Vaughan geen tweede viool zit. We bestaan uit Emma op eerste viool, Viola op altviool, Camelia op cello, Aaron op contrabas en Anar op piano. Matteo zal tweede viool spelen in het stuk van Phillip Glass. We zijn begonnen als quintet. Omdat we voor ons kamermuziek examen ook een stuk uit de 20e eeuw moeten spelen kwam Aaron met het stuk van Phillip Glass. Hier was nog een violist voor nodig, dus hebben we Matteo gevraagd om met ons mee te spelen.

We zitten bijna allemaal in een andere fase van de studie. Emma, Matteo en Camelia zitten in hun master. Anar zit in haar vierde en tevens haar laatste jaar van de Bachelor en Aaron en Viola in hun derde jaar. Het is erg leuk om in zo’n gevarieerd ensemble te spelen en we leren erg veel van elkaar. Soms is het lastig om repetitietijd te vinden omdat we allemaal erg druk zijn, maar als we bij elkaar komen werken we erg hard en hebben we veel plezier in het samenspelen.

Het piano quintet van Vaughan Williams is een prachtig stuk wat weinig uitgevoerd wordt. Het stuk kent vele tempi wisselingen en veranderingen in sfeer en klank en is ook een echte uitdaging om te spelen. We hopen dat we jullie vandaag mee kunnen nemen in dit prachtige stuk.

Het stuk van Philip Glass is gebaseerd op het verhaal van Dracula en geschreven als soundtrack voor de film Dracula uit 1931. Het is een prachtig sfeerbeeld van de film en neemt je mee in het verhaal van Dracula. Philip Glass schrijft veel minimal music en ook in dit stuk is dat terug te horen.

 

Programma

Ralph Vaughan Williams, Piano quintet in C-klein

· Allegro con fuoco

· Andante

· Fantasi (quasi variazioni). Moderato

Philip Glass, Suite from Dracula

· Dracula

· Journey to the inn

· The inn

· Carriage without a driver

· Dr. van Helsing and Dracula

· In the theater

· Mina on the terrace