Davide Rasetti Trio - To Go Up
Davide Rasetti Trio - To Go Up

Davide Rasetti Trio - To Go Up

zaterdag 11 februari 2023
Bekijk ticketinfo

Het Davide Rasetti Trio brengt in het programma To Go Up vooral nieuwe jazzcomposities die op hun nieuwe CD zullen verschijnen. Het optreden is ook het eerste concert in het kader van Jazz Voorburg: een reeks jazzconcerten op verschillende plekken in Voorburg. Het Davide Rasetti Trio gaat voor een mooie jazzy sound, gekleurd door Latin-invloeden en progressieve muziek. Deze aanstekelijke jazz kreeg van Voorburg Jazz het predikaat Next Generation Jazz. Jazz waar jong en oud van kunnen genieten.

Davide Rasetti Trio

Het Davide Rasetti Trio bestaat uit Davide Rasetti (piano, saxofoon), Gianluca Calò (basgitaar) en Daar Arets (drums). Davide Rasetti (Italië) is een muzikaal multitalent dat naast piano en saxofoon ook de gitaar, basgitaar en het slagwerk beheerst. Hij componeert eigen jazzcomposities en heeft al een aantal CD’s uitgebracht waaronder zijn eerste CD ’Zelmira’. Hij genoot zijn muzikale opleiding in Italië en is bezig met de afronding van zijn opleiding aan Codarts Rotterdam.

Gianluca Calò (Italië) studeerde aan de conservatoria van Modena en Bologna, speelde in velerlei bands, toerde door heel Europa en begeleidde en diverse popartiesten.

Daan Arets (Nederland) studeerde aan het conservatorium van Maastricht, gevolgd door een half jaar studie op Cuba en deed de master Latin Drums aan Codarts Rotterdam. Met het DHD trio won hij de jury- en publieksprijs tijdens de Leiden Jazz Award 2018, waren zij finalist bij de Erasmus Jazz Prijs 2018 and hun album ‘Abriendo Camino’ was genomineerd voor een Edison Award in 2019.