Dutch Don't Dance Division - JUBILEE (gratis voorstelling)
Dutch Don't Dance Division - JUBILEE (gratis voorstelling)

Dutch Don't Dance Division - JUBILEE (gratis voorstelling)

zondag 15 mei 2022
Bekijk ticketinfo

GRATIS VOORSTELLING!

Kaartje kopen is dus niet nodig maar wees op tijd want vol=vol!

 

Dutch Don’t Dance Division met JUBILEE

De Dutch Don’t Dance Division beleeft in 2022 haar 25-jarig jubileum en dat willen we vieren met een sprankelende jubileumvoorstelling!

JUBILEE wordt een veelzijdig, afwisselend programma van zowel (neo)klassiek ballet als moderne dans, op zeer diverse muziek, van een vioolsonate van Guiseppe Tartini tot popmuziek uit de jaren 80. Er zullen grote successen, hoogtepunten uit de afgelopen 25 jaar de revue passeren, maar we kijken niet alleen achterom.

Artistiek leider Thom Stuart brengt een nieuw drieluik op de song 'Roxanne': eerst op de originele versie van de Police uit 1978, dan de mellow-jazz versie van George Michael uit 1999 en tenslotte op de heftige, 'Tango de Roxanne' van de soundtrack van 'Moulin Rouge' uit 2001.

Modern ballet vol liefde en passie, gedanst op spitsen. Ook het choreografische debuut van danser Kiran Gezels zal in première gaan. Het programma duurt 1 uur en wordt u gratis aangeboden. Kaartje kopen is dus niet nodig maar wees op tijd want vol=vol!

Over de Dutch Don't Dance Division-  A Difference in Dance

Al vanaf het prille begin had dit dansgezelschap één belangrijk doel voor ogen: het minder elitair maken van ballet. Thom Stuart en Rinus Sprong zijn altijd van mening geweest dat dans toegankelijk moet zijn voor iedereen en alle leeftijden. Zij hebben ballet uit de ‘zwarte doos’ van het theater gehaald en naar alle soorten podia binnen en buiten Den Haag gebracht: van verpleeghuizen tot basisscholen, van de Hofvijver tot het Stadhuis, van optredens bij Armin van Buuren tot de Grote Kerk, van huiskamers tot massachoreografieën voor 1000 amateurs en van breakdance tot Bollywood.