Een middag met Clairy Polak - een activiteit van de Bibliotheek aan de Vliet
Een middag met Clairy Polak - een activiteit van de Bibliotheek aan de Vliet

Een middag met Clairy Polak - een activiteit van de Bibliotheek aan de Vliet

zondag 6 oktober 2019
Bekijk ticketinfo

Een middag met Clairy Polak

Een middag met de veelgeprezen journalist en presentator Clairy Polak. Haar literair agent Paul Sebes interviewt haar over haar debuutroman ‘Voorbij, voorbij’. Een bijzondere roman over afscheid nemen, vol compassie geschreven, die de lezer diep zal raken. De roman is gebaseerd op de eigen ervaringen van Clairy Polak.

Over de roman: “Steeds meer mensen komen eens in hun leven in aanraking met dementie of alzheimer, vaak met verwoestende gevolgen..

De ontmoeting tussen Leo en Judith leidt tot een bijna symbiotische liefde – onverwacht, gezien hun totaal verschillende achtergrond. Vijfentwintig jaar lang kwam daar niets of niemand tussen. Tot de alzheimer zijn verwoestende werk kwam doen. Zowel Leo als Judith valt ten prooi aan grote verwarring. Leo’s verleden dreigt radicaal te worden uitgegumd, terwijl Judith probeert hun gezamenlijke leven aan de vergetelheid te ontrukken en haar eigen toekomst opnieuw vorm te geven. Met de moed der wanhoop en een flinke dosis zelfspot probeert ze het hoofd boven water te houden. Aan de hand van Leo’s verhalen over zijn jeugd en haar eigen herinneringen probeert ze de steeds vager wordende foto van Leo’s leven weer wat diepte te geven en daarmee een basis te leggen om door te gaan.”

Boekhandel Bruna verzorgt de boekverkoop.