Elisabeth Bas - De liefde maakt dorstig
Elisabeth Bas - De liefde maakt dorstig

Elisabeth Bas - De liefde maakt dorstig

vrijdag 9 februari 2018
Bekijk ticketinfo

 

Indringende zoektocht (Den Haag Centraal ****)

Over de zoektocht naar een moeder in een vrouw die dat niet kon zijn en over de veerkracht van de liefde van een kind.

Iedereen heeft een moeder. Ik heb een moeder. Tenminste, er is een vrouw die mij 9 maanden bij zich gedragen heeft. Een vrouw die mij in een lege koffer legde bij gebrek aan wieg. Sindsdien is mijn moeder een ongrijpbare schim: aaneengeregen diagnoses, gesloten inrichtingen, onscherpe foto's en flinters verhalen. En toch zoek ik in haar ogen naar iets waarvan ik zelf niet weet wat het is. Einsteins definitie van gekte is: ‘Iedere keer hetzelfde doen in de hoop dat de uitkomst zal veranderen.’ Wie is hier nou gek? 

In ‘De liefde maakt dorstig’ giet actrice Ellen van Rossum een moeder in de mal van haar verlangen, en neemt ons mee op een uitzonderlijk persoonlijke, mooie, bizarre, hilarische, schrijnende en vooral herkenbare zoektocht naar dat wat ‘moeder’ is. 

'Mijn oma was mijn moeder en mijn opa meer een oma. Mijn moeder was meer een soort tante. Daarna werd mijn tante mijn moeder en mijn oma weer een oma. Mijn opa ging dood, mijn oma niet. Die kreeg een nieuwe vriend, maar dat was meer een buurman.’  

Gemaakt en geschreven door Ellen van Rossum (spel) en Cézanne Tegelberg (regie) met Manou Koreman (dans) en Esther Love (lichtontwerp).