Filmhuis - Judy
Filmhuis - Judy

Filmhuis - Judy

donderdag 23 maart 2023
Bekijk ticketinfo

Film met inleidende lezing door Anne Marie Boorsma

 

De introductie/lezing wordt gehouden door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica.

Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne-Marie attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het bekijken van de film denk u o ja, dat werd al verteld.

Biografie van Rupert Goold.

Met o.a. Renée Zellweger, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Jessie Buckley en Michael Gambon.

Wat een tragisch bestaan leidde actrice en zangeres Judy Garland (1922-1969), die als piepjong meisje al werd onderworpen aan een genadeloos showbizzregime. Dit biografische melodrama toont daar alleen wat flarden van, in flashbacks, en richt zich verder op de laatste fase van haar leven, waarin ze avond aan avond optrad in een Londense nachtclub.

Het is een opzet die geen moment verrast, maar dat hindert niet, want naar hoofdrolspeelster Renée Zellweger kun je blijven kijken. Razend knap hoe ze laveert tussen kwetsbaar en grotesk, en ook nog overtuigend danst en zingt. Ze kreeg er een Oscar voor.

Zangeres en actrice Judy Garland (1922-1969) werd als jong meisje onderworpen aan een genadeloos showbizzregime. Dit biografische melodrama richt zich vooral op de laatste fase van haar leven.

VPRO Cinema (★★★★) 'Razend knap hoe Renée Zellweger acteert''
 de Volkskrant (★★★★) 'Zwelgt niet volledig in de sneue-sterrentragiek'
 NRC (★★★★★) 'De muziek is fraai met het drama verweven'
 The Guardian (★★★★) 'Renée Zellweger is fenomenaal'