Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk
Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk

Hanneke Rouw en Sofia Vasheruk

donderdag 10 december 2020
Bekijk ticketinfo

Lunchconcerten in Ludens: bijzonder, speciaal en muzikaal… daar wordt u blij van!

Vandaag een prachtig concert van Hanneke Rouw (cello) en Sofia Vasheruk (piano).

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Een competitie voor jong klassiek talent in Nederland. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven (België). Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Stephen Isserlis en Anner Bijlsma. Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument. 

Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland getourd met de cello suites van Bach en de sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Prokofjev en Debussy. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door de Russische pianiste Sofia Vasheruk. 

Sofia Vasheruk is semi-finalist van de prestigieuze Koningin Elisabeth wedstrijd (België), prijswinnaar van verschillende concoursen zoals de André Dumortier International Piano Competition (België) en de Young Pianist Foundation Piano Competition (Nederland) en soliste bij verschillende orkesten waaronder het Russisch Nationaal Orkest. 


Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw samen met Sofia Vasheruk nogmaals op tournee door Nederland, Frankrijk en Duitsland.