Koos Mark Big Band - Musical History
Koos Mark Big Band - Musical History

Koos Mark Big Band - Musical History

zondag 13 november 2022
Bekijk ticketinfo

The Koos Mark Big Band … een ongehoorde sound …

De Koos Mark Big Band bestaat dit jaar 50 jaar. Sinds 1972 heeft Koos Mark een traditionele bigband bezetting en een eigen kenmerkende sound. – De Koos mark Big Band sound!

De orkestleider Koos Mark heeft met zijn arrangementen en muziekkeuzes een unieke big band sound gecreëerd, die moet je gehoord hebben!

Tijdens een optreden schakelt de band eenvoudig en met een eigen stijl tussen verschillende genres en weet als geen ander thema optredens zoals het begeleiden van solisten, theaterprogramma’s of een musical tot een groot succes te maken.

Het orkest begeleidde vele nationale en internationale artiesten o.a. Lee Towers, Donna Lynton, Greetje Kaufeld, René Froger Robert Long, Noortje Herlaar, Ellen ten Damme en vele anderen. Tijdens de “Swiss in time tour” door Zwitserland werd opgetreden op het Vevey filmfestival en het Montreux jazzfestival, waarna op uitnodiging van Eugène Chaplin werd opgetreden in het huis van de Chaplins. Ook trad de band op als vast onderdeel in het theaterprogramma van de “Gevleugelde Vrienden” met Louis van Dijk en Mr. Pieter van Vollenhoven. Met Mrs. Einstein bracht de band het theaterprogramma Mrs. Einstein goes Big, wat met groot succes in vele theater in Nederland is gepresenteerd.

Het musical repertoire is een belangrijk onderscheid ten opzichte van andere big bands. Het musical programma van de Fontys Dansacademie onder leiding van Barry Stevens werd een groot succes door de swingende en karakteristieke begeleiding van de Koos Mark Big Band. Daarnaast bracht de big band met Barry Stevens het “music fort he movies” (van o.a. the Godfather)

De muzikale leiding van de succesvolle TV serie van “Dancing with the stars” was in handen van Koos Mark. Met zijn arrangementen creëerde de band een echte ballroom ervaring, hetgeen een belangrijke bijdrage aan het succes was. Tijdens het 5 mei programma “Yes we meet again” bracht de band het kenmerkende geluid van de bid bands uit de oorlogsjaren weer tot leven. “Yes, we meet again” vond plaats in de Studio’s Aalsmeer waarbij de band de Triolettes, Jasper Taconis en Mariska van Kolck heeft begeleid. Zo veelzijdig als de band is, werd in de Rijswijkse Schouwburg een theaterprogramma begeleid over de beroemde komiek Buziau. Het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in het café De Hollandse Tuyn in Leiderdorp is inmiddels een begrip in de regio, waarbij de band zich voegt op het café “podium” van vier bij vijf en een feestje bouwt.

Met de vaste zanger Tony Anderson en zangeres Jorien Zeevaart brengt de band een gevarieerd programma met big bandmuziek van de bekende big bands van Glenn Miller, Count Basie en Benny Goodman. Een programma met muziek van de vermaarde arrangeur Sammy Nestico is de band dan ook op het lijf geschreven. Dit alles gecombineerd met muziek van hedendaagse componisten, afgewisseld met zangnummers waaronder “Think” en “Valerie”, maakt een optreden van de Koos Mark Big Band tot een belevenis, wat u een keer moet hebben meegemaakt.

Kortom de Koos Markt Big Band zorgt voor een succesvol optreden op basis van uw wensen, waarbij de ingrediënten kwaliteit en speelplezier garant staan voor het enthousiasme en de waardering van uw publiek.