Lunchconcert  - Ensemble La Corella
Lunchconcert  - Ensemble La Corella

Lunchconcert - Ensemble La Corella

dinsdag 23 januari 2018
Bekijk ticketinfo

Instrumentale Pioniers
Het ontstaan van de sonate

D. Castello - Sonata seconda a sopran solo
O. di Lasso - Susane un jour / Diminuties door Bassano (1591)
J.P. Sweelinck - Unter der Linde grüne
G. A. Pandolfi Mealli - ‘La Cesta’ sonata a violino solo
Anoniem - liedjes en dansen uit ‘t Uitnement Kabinet
J.Schop - Lachrime Pavaen uit Uitnement Kabinet
D. Castello - Sonata prima a sopran solo

‘Instrumentale Pioniers’ is een muzikale ontdekkingstocht in de 17 e eeuw. Hier vinden we de oorsprong van de instrumentale muziek; een fascinerende tijd met een heel eigen klank, waarin veel geëxperimenteerd en ontdekt werd. De versieringskunst van eenvoudige melodieën beleeft haar hoogtepunt, het startschot voor instrumentale virtuositeit! Nieuwe compositiestijlen, instrumenten en speeltechnieken werden ontwikkeld en uitgevonden. Uiteraard zullen we korte toelichting geven.

De gehele westerse muziekgeschiedenis staat op de schouders van deze pioniers!

Femke Huizinga - barokviool
Edoardo Valorz- klavecimbel

Nieuwsgierig en energiek verkennen Edoardo en Femke de oneindige mogelijkheden van klank en expressie die het barokrepertoire biedt. De programmering van La Corella is fris en verrassend, altijd op zoek naar diversiteit en verbanden. De mondelinge toelichtingen maken hun concerten tot een unieke en levendige ervaring. 

La Corella treedt regelmatig op, en heeft o.a. gespeeld in Festival Oude Muziek Utrecht 2011 en 2012, het Reincken Festival 2013, Bach Festival Dordrecht 2014 en het Kamerklanken festival in Den Bosch 2016. De musici van La Corella zijn ervaren freelancers, die zowel in de kamermuziek als in orkesten actief zijn.

Femke Huizinga is cum laude afgestudeerd (2012, Utrecht) in barokviool en barokaltviool, alsook in filosofie (2007, Amsterdam). Ze speelt o.a. met de
Nederlandse Bachvereniging, Anima Eterna, The Northern Consort en is mede-oprichtster van strijktrio Gesto Antico, het Dutch ArtWorks ensemble en het Arcade Ensemble.

Edoardo Valorz- Italiaans organist en klavecinist, afgestudeerd in Den Haag, bij Ton Koopman en Tini Mathot. Veelgevraagd continuospeler en solist en speelt oa bij Amsterdam Baroque Orchestra. Tevens doet hij promotie-onderzoek aan de Leidse Universiteit en het Orpheus Instituut Gent en is hij als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Hij vervangt tijdelijk Līga Vilmane in ensemble La Corella.

Liga Vilmane – klavecimbel speelt i.v.m. zwangerschapsverlof niet mee.