Ontdek talent dat raakt!

Konstantyn Napolev en Eke Simons (Marimba | slagwerk piano)

Lunchconcert

Duo Simons|Napolov bestaat uit pianiste Eke Simons en slagwerker Konstantyn Napolov. Momenteel speelt Duo Simons|Napolov het bestaande repertoire voor piano en slagwerk in kamermuziekseries in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Cyprus en Radio 4. Zij speelden solistisch in de belangrijke zalen van Nederland, zowel als op festivals, als internationale tournees door Europa, Verenigde Staten, Mexico, Rusland en Oekraïne. De fysieke kracht en het ritmische fundament van slagwerk en piano zorgen voor een spetterend optreden.

Onderstaande stukken zullen zij ten gehore brengen.

Bach - Sarabande en Courante uit 6e cellosuite (marimba)
Albéniz - Asturias (piano)
Dudell - Parallel Lines (piano en marimba, vibrafoon en crotales)
Gerassimez - Piazonore (vibrafoon en piano)
Ten Holt - Canto Ostinato (deel) (marimba en piano)

Pianiste Eke Simons (1981) treedt op als soliste en als kamermusicus in Europa. Zij gaf solo recitals in Vredenburg te Utrecht, het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam, tijdens het Grachtenfestival en een jaarlijks toernee in Zweden. Als kamermusicus was Eke o.a. te horen in Konserthuset (Gothenburg), Musikaliska (Stockholm) en Concertgebouw (Amsterdam). Als soliste met orkest speelde Eke Pianoconcert KV 491 in c klein van Mozart. Haar concerten zijn uitgezonden op Radio 4, Radio West, Concertzender en NPS.

In 2013 nam Eke haar debuut CD op met werken van Schumann, Liszt, Wiklander en Janáček, die zeer lovend werd ontvangen in de media. Met haar interpretatie van “Chapters” van Antal Sporck won zij de Sporck Vertolkersprijs 2010 voor de beste uitvoering. In samenwerking met beeldend kunstenaar Bart ten Bruggencate treedt Eke op met het project “Muziek in Beeld”, waarbij tijdens het pianorecital schilderijen te zien zijn die geïnspireerd zijn op de muziek. Voor het televisieprogramma ¨De Tiende van Tijl¨ coachte Eke Simons een seizoen lang BN-ers die aan het programma deelnamen, zoals Ellen ten Damme, Lieke van Lexmond en Sara Kroos.

Eke vormt met slagwerker Konstantyn Napolov het Duo Simons | Napolov, dat zich specialiseert in hedendaags repertoire. Zij waren o.a. te horen tijdens de Hart en Ziel Lijst 2016 van radio 4. Als kamermusicus treedt Eke op met meester-cellist Harro Ruijsenaars en bariton Quirijn de Lang. Ook trad zij op als duo met de Zweedse pianist Dag Achatz en de wereldberoemde percussionist Colin Currie en met grotere ensembles als het New European Ensemble. Eke voltooide haar Master Solo Piano cum laude aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 2007 bij Geoffrey Madge en David Kuyken en specialiseerde zich aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in liedbegeleiding. Zij werkte met de gerenommeerde Zweedse pianist Ingemar Hedvall aan solorepertoire en volgde talloze masterclasses bij internationaal bekende musici. Website: http://www.ekesimons.nl/

Bekijk alle voorstellingen

Lunchconcert

19 september 2017, 12:30

Prijzen

Eenheidsprijs+
€ 6,50
Deze voorstelling is inclusief pauzedrankje. Koffie of thee voorafgaande aan de voorstelling.