Ricky Risolles, Wieteke van Dort e.a. - Ya, dat Is Iets Indisch (try-out)
Ricky Risolles, Wieteke van Dort e.a. - Ya, dat Is Iets Indisch (try-out)

Ricky Risolles, Wieteke van Dort e.a. - Ya, dat Is Iets Indisch (try-out)

vrijdag 23 september 2022
Bekijk ticketinfo

Na het overweldigende succes van de eerste tour gaat cabaretier Ricky Risolles, wereldberoemd onder de Indo’s en Indo-lovers, wederom door het land met zijn theatershow ‘Ya, dat is iets Indisch…’.  

Ricky omschrijft zichzelf als een nobele, aardige, keigave, adembenemende, lieve, sensationele, enerverende, krachtige, aantrekkelijke, lekkere, intelligente én bescheiden Indo. Door middel van verhalen, muziek en niemand minder dan Tante Lien (Wieteke van Dort), zal Ricky zijn kijk op zijn Indisch-zijn laten horen aan eenieder die ‘gila’ (gek) genoeg is om te luisteren.

Daar waar Ricky bekend staat om zijn hoge grapgehalte zorgt Tante Lien voor afwisseling met een stukje nostalgie. De twee worden ondersteund door een fantastische band met de Indische muzikale grootheden Guus Paat (gitarist Ernst Jansz), Pim Fuchs en Laurens van Wessel.

Wie denkt dat de show alleen bestemd is voor Indische mensen komt bedrogen uit. Ook de ‘Belanda’ (Nederlander) is lovend over ’Ya, dat is iets Indisch…’. Ricky houdt de ‘Indo’ een spiegel voor, maar ook de harten van de autochtone Nederlander worden veroverd met zijn vlotte grappen. Naast verrassende dialogen met Wieteke zullen de hits ‘Arm Den Haag’ en ‘Ajoen Ajoen’ niet ontbreken. De muzikanten zorgen ervoor dat tevens muziekliefhebbers aan hun trekken komen met onder andere een medley van The Everly Brothers.

Cast
 Jaro Wolff | Wieteke van Dort | Laurens van Wessel | Guus Paat | Pim Fuchs

Creatives
 Tekst: Jaro Wolff |  Muziek: Jaro Wolff en Laurens van Wessel

Quote(s) uit recensie(s)

“Ricky en Wieteke trekken volle zalen met deze show die voor het publiek een feest van herkenning is” – Leo Blokhuis (programmamaker) in Achter de Dijken (KRO-NCRV) 
 “Een show als deze laat zien dat de Indische identiteit belangrijk is voor veel mensen” – Ernst Jansz (muzikant) in Achter de Dijken (KRO-NCRV)
 “Een podiumbeest van de bovenste Indoplank” - Marion Bloem (schrijfster)
 “Tante Lien bezorgt het publiek rode oortjes” - Privé (weekblad)
 “Ricky laat je krippoet lachen in een bombardement van Indische eigenaardigheden en gewoonten met een flinke dosis humor en zelfspot. Als je in de spiegel durft te kijken mag je deze show niet missen!”Hetty Naaijkens – Retel Helmrich (documentairemaakster)