Strijktrio Europa en Vrienden
Strijktrio Europa en Vrienden

Strijktrio Europa en Vrienden

dinsdag 19 februari 2019
Bekijk ticketinfo
Het concert wordt gespeeld door het Strijktrio Europa aangevuld met de bevriende musici Len Bielars op contrabas en Jonathan Waleson op piano. 
De leden van het trio delen de liefde voor het strijktrio; een bijzondere en intieme samenspelvorm, waarvoor prachtig repertoire is geschreven.
Ook gaat het trio graag samenwerkingen aan met bevriende musici om een nog breder repertoire te kunnen uitvoeren. Naast Strijktrio Europa kunt u hen regelmatig tegenkomen bij diverse ensembles en beroepsorkesten. 
 
Strijktrio Europa en Vrienden: - Marieke de Bruijn- viool, Mark Mulder- altviool, Jozien Jansen- cello, Len Bielars- contrabas en Jonathan Waleson- piano.
 
Het volgende programma wordt gespeeld:  
Franz Schubert, pianokwintet in A groot, 'Forellen' (- Andante, - Scherzo, presto, - Thema met variaties, andantino, - Finale, allegro giusto).
 
Over het 'Forellen' pianokwintet: Franz Schubert componeerde zijn Pianokwintet in A, dat beroemd en populair werd onder de naam Forellenkwintet, in de zomermaanden van 1819, hij was toen 22, voor een stel amateur-musici in het stadje Steyr in Ober Osterreich dat aan het riviertje Enns ligt en toen bekend stond als ideaal plekje voor het vissen op forel. Daarom baseerde hij het derde deel, een variatiereeks, op zijn eerder ontstane lied 'Die Forelle'. Zo ontstond één van de zonnigste werken uit het hele kamermuziek repertoire.