The Post
The Post

The Post

dinsdag 16 oktober 2018
Bekijk ticketinfo

The Post
Verenigde Staten 2017.
Biografie van Steven Spielberg.

Met o.a. Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson en Bob Odenkirk.

Spannend drama over onderzoeksjournalistiek dat als prequel naadloos zou passen bij Watergate-klassieker All the President's Men (1976), dat zich ook bij The Washington Post afspeelde. Hier draait het om de beslissing om, ondanks een rechterlijk verbod, toch te publiceren uit de Pentagon Papers: geheime overheidsdocumenten over de Vietnamoorlog.

Een knoop die Katharina Graham (Streep), de eerste vrouwelijke krantenuitgeefster van de VS, uiteindelijk moet doorhakken. Hoewel het verhaal zich volgens vertrouwde lijnen ontvouwt, is het pakkende, actuele materie met een nadrukkelijk feministische toon. Oscarnominatie voor beste film en Streep.


VPRO Cinema (★★★)Pakkende, actuele materie met een nadrukkelijk feministische toon
NRC(★★★)Prekerige film tegen het patriarchaat
The Guardian (★★★★)Tom Hanks en Meryl Streep imponeren in groots drama

Wij willen u de beste films zo snel mogelijk laten zien. Daarom programmeren wij onze films niet te ver vooruit. Zo blijven wij actueel in ons aanbod.
Wanneer weet u welke film er vanavond draait? U kunt vanaf 4 weken vóór de vertoning van vanavond zien welke film er vanavond vertoond wordt.

Naar de film? Laat u rijden!
Bent u niet in staat zelfstandig naar de film in het theater te komen? Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ.
Hierdoor kunt u busvervoer naar de film regelen.

Naar de matineefilm toe? Woej-leden kunnen gebruik maken van het Particulier Vervoer. Belt u met 070-3175634.

Voor de avondfilms stelt Woej voor € 2,50 per persoon busvervoer ter beschikking. Woej haalt u thuis op, brengt u naar de film en daarna weer thuis. Wilt u hiervan gebruikmaken, belt u dan uiterlijk één dag voor de filmvoorstelling naar Woej (070-3863113).  Het aantal plaatsen voor het vervoer is beperkt. Reserveert u dus zo spoedig mogelijk. Met dit aanbod willen Theater Ludens, Woej en de Bibliotheek aan de Vliet films in de avonduren meer toegankelijk te maken voor wie niet zelfstandig de deur uit kan of wil.

Wij willen u dit seizoen een nog beter en actueler aanbod voorschotelen. Theater Ludens breidt uit naar Filmhuisfilms, klassiekers en Franse cinema. 

Bent u filmliefhebber? Koop dan aan onze kassa de Filmbundel. Voor slechts €35,00 kunt u zes films naar keuze bezoeken. Daar betaalt u normaal €42,00 voor. Een leuk voordeeltje van ons voor u.