Trio Cortado
Trio Cortado

Trio Cortado

donderdag 5 augustus 2021
Bekijk ticketinfo

-- kaartjes zijn alleen online te bestellen --

Slecht weer? Het is mogelijk dat de voorstelling wordt afgelast indien de omstandigheden het niet toelaten (harde wind, regen, guur weer). U ontvangt hierover uiterlijk 48 uur van tevoren bericht per email. U kunt de voorstelling dan tóch zien en horen. In samenwerking met onze mediapartner Omroep Midvliet wordt de voorstelling dezelfde dag, dezelfde tijd gestreamd, vanuit Huygens' Hofwijck zelf. U kunt de voorstelling op televisie bekijken (Midvliet is te zien op Ziggo kanaal 916 of KPN/XS4All kanaal 1189). Restitutie bij afgelasting is dus niet mogelijk.

 

Trio Cortado 
Zij spelen onder meer muziek van Bach en Beethoven

Het trio bestaat uit Hannah de Witte, Arthur Klaassens en Jasper Grijpink: een hecht trio van jonge blazers. De unieke bezetting geeft het ensemble een uitzonderlijke sound die zowel subtiel en fijnzinnig als krachtig en dynamisch is. Omdat er bijna geen oorspronkelijke muziek voor deze bezetting was geschreven heeft Trio Cortado bijzonder veel vrijheid in hun repertoirekeus. Muziek in allerlei genres van de 16e eeuw tot nu wordt door de spelers zelf gearrangeerd voor de bezetting van fluit, althobo en basklarinet.  

Hannah (fluit) behaalde haar masterdiploma bij Marieke Schneeman. Ze is als remplacant te horen in o.m. het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en Asko|Schönberg en ze geeft fluitles in de omgeving van Den Haag. Sinds 2017 is ze 1e fluitiste in de KMKJWF te Assen. Sinds kort verdiept Hannah zich ook in de psyche van Trio Cortado.

Arthur (althobo) behaalde in 2014 zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is ook te horen in verschillende orkesten en ensembles door het hele land. Hij speelt bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en Het Gelders Orkest.  Behalve hobospelen geeft Arthur les, én is hij een begenadigd arrangeur. Het grootste deel van het repertoire van Trio Cortado is door hem gearrangeerd! Arthur is ook het culinaire geweten van Trio Cortado. 


Jasper (basklarinet) studeerde aanvankelijk Politicologie aan de Universiteit Leiden maar besloot zijn weg in de muziek te vervolgen. Hij behaalde hij zijn masterdiploma bij Pierre Woudenberg. Sinds augustus 2015 is Jasper klarinettist van het Residentie Orkest. Hij neemt een deel van de arrangementen voor zijn rekening. Daarnaast legt hij Trio Cortado graag vast op de gevoelige plaat.