Wordt vriend

Beste bezoeker van Theater Ludens,
 
In deze vreemde tijd, waarin onze samenleving gedeeltelijk stil ligt, vragen wij je om vriend van ons theater te worden. Dat doen wij niet zomaar. Ons theater beleeft zware tijden. Afgelaste voorstellingen, evenementen en verhuren hebben ertoe geleid dat we financieel in zwaar weer zitten. Natuurlijk, wij worden ondersteund door onze lokale en landelijke overheid. Maar dat is helaas niet genoeg. En de toekomst ziet er niet rooskleurig uit. Wij voorzien dat wij dit seizoen te maken blijven houden met de 1 ½ meterregeling. En ondanks dat wij druk bezig zijn met een alternatieve en coronabestendige programmering, weten wij nu al dat de zaal met maximaal 45 mensen gevuld zal zijn. En dat is financieel gezien onvoldoende om het hoofd boven water te houden.
 
Wij kunnen je steun daarom goed gebruiken. En wij niet alleen. Wat dacht je van onze artiesten? Zij zitten zo mogelijk in nog zwaarder weer. Voor hen is er nauwelijks een financieel vangnet aanwezig, waardoor veel van hen op omvallen staan.
 
Theater Ludens vraagt je daarom
om voor slechts
 €36,00 per jaar
Vriend van Ludens
 te worden.

 
Vanwaar dit bedrag? Welnu, onze gemiddelde toegangsprijs bedraagt €18,00. Jouw gift van €36,00 valt dan in twee delen uiteen. Je steunt Theater Ludens met €18,00 én wij gebruiken de andere €18,00 als buffer om artiesten toch op te kunnen laten treden, ook al dekken de toegangsgelden de gage niet.
Daarmee steun je jouw theater, je artiest en niet te vergeten alle lokale, cultureel-maatschappelijke initiatieven die in Ludens onderdak vinden. Theater Ludens is niet voor niets dé culturele hotspot van Leidschendam-Voorburg.

Krijg je er iets voor terug? Wij gaan geen ledenspeldjes, aangeklede borrels of speciale bijeenkomsten organiseren. Daar is jouw gift niet voor bedoeld. Met jouw gift houd je ons theater overeind. Je draagt eraan bij dat wij voorstellingen, concerten, films, jeugdtheater en nog veel meer kunnen blijven aanbieden.
Dat onze Jeugdtheaterschool blijft voortbestaan. Dat lokale verenigingen en stichtingen ons podium blijven gebruiken. Dat de kinderen van onze basisscholen voorstellingen kunnen blijven bijwonen. Theater Ludens bezit de ANBI-status en daarom is je gift ook belasting aftrekbaar, waardoor je een deel van het bedrag via je belastingopgave weer terug krijgt. Dat is ook fijn. En vind je €36,00 te weinig? Het staat je natuurlijk vrij om meer te schenken. Wij accepteren je gift dankbaar.
 

Steun Theater Ludens.
Geef.
En help ons overleven.

We danken je dat je deze brief door hebt willen lezen. Mocht je inderdaad Vriend van Ludens willen worden, stort je bijdrage dan op rekeningnummer NL47RABO 0179934597 t.n.v. Stichting Theater Ludens onder vermelding van ‘Vriend 2020’. We zijn je enorm dankbaar.  Wij hopen je hoe dan ook snel weer te mogen begroeten in ons theater. Tot dan: blijf gezond!
 
Namens alle medewerkers van Theater Ludens, Rogier Helwig (directeur) en Ernst Ford (bestuursvoorzitter).