Anne Marie Boorsma-  - over Fanny en Alexander
Anne Marie Boorsma-  - over Fanny en Alexander

Anne Marie Boorsma- - over Fanny en Alexander

donderdag 9 juni 2022
Bekijk ticketinfo

Bij toeval maakten theater Ludens en Anne Marie Boorsma kennis met elkaar. Omdat theater Ludens de filmvertoningen een extra impuls wilde geven hebben wij Anne Marie gevraagd om voorafgaande aan de film een lezing/introductie te houden. 

Afgelopen seizoen zijn wij daarmee begonnen en gebleken is dat veel bezoekers dit erg op prijs stellen. Het was dan voor zowel Anne Marie als voor theater Ludens een logische zet om hier het aankomende seizoen mee door te gaan.  

De introductie/lezing wordt zoals al eerder vermeld gehouden door Anne Marie Boorsma (1958).  

Anne Marie is kunsthistorica. Zij studeerde in 1988 af in de kunstgeschiedenis van de moderne tijd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar bijvakken waren theaterwetenschap en psychologie. Film heeft haar altijd gefascineerd. In haar studententijd was ze dan ook vaak te vinden in de bioscoop. In Leiden volgde ze de colleges filmgeschiedenis van Nico Brederoo. Ze was daar zo enthousiast over dat ze besloot af te studeren op een filmhistorisch onderwerp. Ze koos voor een film van Ingmar Bergman. Het resulteerde in een half-historische, half-psychologische afstudeerscriptie.  

Ondertussen geeft Anne Marie al bijna dertig jaar cursussen kunstgeschiedenis in Voorburg en Den Haag. Daarbij kiest ze altijd thema’s uit de 19de en 20ste eeuw en de hedendaagse kunst. Centraal daarin staat de relatie tussen de beeldende kunsten, literatuur, film en theater.  

Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne Marie attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het bekijken van de film denk u o ja, dat werd al verteld.  

Voor zowel de lezing als de film moet u een kaartje kopen.  

Website: www.annemarieboorsma.nl