Britta Maria & Maurits Fondse - Aznavour, mon amour
Britta Maria & Maurits Fondse - Aznavour, mon amour

Britta Maria & Maurits Fondse - Aznavour, mon amour

vrijdag 6 mei 2022
Bekijk ticketinfo

Britta Maria presenteert ‘Aznavour, mon Amour’
 
 Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Wij vieren zijn muziek en leven.
 
 Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost) en pianist/zanger Maurits Fondse (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland) en accordeonist Oleg Fateev (o.a. ‘Brel de Zoete Oorlog’ met Jeroen Willems). Ook Simone Sou, drummer en percussioniste en afkomstig uit Brazilië speelt vanavond mee. Ze pendelt al jaren heen en weer tussen Nederland en Brazilië. In Brazilië speelt ze met grote artiesten zoals Chico Cesar. In Nederland vormt ze een duo met haar man, accordeonist Oleg Fateev en is ze in de Jazz en wereldmuziek scène actief.


Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands en Engels.  
 
 Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussen door over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. Zijn schrijftalent - hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf -, zijn volhardendheid, zijn engagement en zijn uiteindelijke triomf.
 
 Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van ‘La Bohème’, ‘Hier Encore’, ‘la Mama’, ‘She’, ‘Comme ils disent’ naar ‘Les Comédiens’...
 
 Emmenez-moi au bout de la Terre...
 
 Pers over de vorige voorstellingen:
 “4 sterren voor de CD ‘Huiswaarts'” (NRC, Henk van Gelder)
 
 “Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond” (NH Dagblad)

“Alle Francofielen, levensgenieters en vrijbuiters hier moet je heen! Deze drie laten je even een glimp van de hemel zien” (Musicalnieuws)
 
 “Sterk trio, schitterend album” (Jacques Klöters)