Dividivi3
Dividivi3

Dividivi3

dinsdag 28 mei 2019
Bekijk ticketinfo

Met de ‘Histoire du Tango’ als uitgangspunt nemen wij u mee in het leven van de beroemde Argentijnse componist Astor Piazzolla. Met dit stuk dat hij aan het einde van zijn carrière schreef laat hij niet alleen de ontwikkeling van de tango zien, maar ook van zijn eigen carrière als componist. Piazzolla speelde als bandoneonist in het befaamde tango-orkest van Anibal Troilo. Troilo hield vast aan de originele vorm van de tango terwijl Piazzolla deze juist verder wilde ontwikkelen. Tijdens zijn studie in Parijs bouwde Piazzolla verder aan zijn eigen stijl door onder meer elementen uit de klassieke muziek toe te voegen, vooral van Bach en Strawinksy. Ook de jazzmuziek van Gershwin was een inspiratie voor hem. Samen met de jazz saxofonist Gerry Mulligan nam hij onder andere de plaat Summit op, waarbij de jazz en tango prachtig samensmelten.
A. Piazzolla Histoire du Tango
A. Troilo Toda mi vida
A. Ginastera Danzas Argentinas
J.S. Bach Triosonate in G
A. Ginastera Duo
A. Piazzolla Summit

*Dividivi3* bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Maar ook van hun reguliere concerten maken zij iets bijzonders. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren. *Dividivi3* betoverde in de zomer van 2017 ruim 2000 ouders en kinderen op de Parade in Den Haag en Amsterdam. Zij speelden daar met groot succes hun spannende kindervoorstelling *‘Als heksen heksen...’*, geregisseerd door Annechien Koerselman. Zij werden door het Grachtenfestival gevraagd voor bijzondere concerten, bijvoorbeeld op een rondvaartboot en voor baby’s. De dames speelden meerdere malen op NPO Radio 4 ter promotie van hun concerten en projecten. Voor het Cultuurmenu in de Zaanstreek traden zij maar liefst 18 keer op op verschillende basisscholen met hun voorstelling *‘Als heksen heksen…’*. In opdracht van animatiestudio Reanimation bedachten en maakten zij muziek bij een animatiefilm over een koekoek die vertoond is op KLIK animatiefestival 2017 in het Eye in Amsterdam.

*Dividivi3* speelt voornamelijk klassieke muziek, maar ze maken graag uitstapjes naar andere muziekstijlen, zoals tango en jazz. De muziekstukken die zij uitzoeken zijn meestal niet geschreven voor de instrumenten waarop ze spelen. Daarom arrangeren ze zelf hun muziekstukken. Van een pianostuk of een strijkersstuk maken ze moeiteloos een arrangement voor het blazerstrio.