
Film met inleiding door Anne Marie Boorsma
The Importance of Being Earnest
TheaterCinema
- Normaal
- € 13,00
- Bibliotheekpas
- € 11,00
Deze voorstelling is inclusief een kopje koffie of thee voorafgaande aan de voorstelling.

De inleidende lezing door Anne Marie Boorsma
Onze 'huishistoricus' Anne Marie Boorsma houdt vooraf een inleidende lezing over deze film. Afgestudeerd op het thema film geeft Anne Marie je een boeiend inkijkje in de achtergrond van zowel film als regisseur. Interessante informatie die de filmervaring nog rijker maakt.
Voor deze film koopt u een combinatieticket; losse tickets voor film of lezing zijn helaas niet verkrijgbaar.

The Importance of Being Earnest
Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 2002.
Komedie van Oliver Parker.
Met o.a. Rupert Everett, Colin Firth, Reese Witherspoon, Frances O'Connor en Judi Dench.
Aanvang: 14.00 uur (aanvang film: 15.00 uur)
Het betreft een combinatieticket; losse tickets voor film of inleiding worden niet verkocht.
Als de kostuumfilms van Jane Austen's werk vooral over relaties gaan, dan gaat Oscar Wilde's The Importance of Being Earnest, zoals geregisseerd door Oliver Parker, over maniertjes en poses. De film zit vol met op zich serieuze identiteitsverwisselingen, klasse problemen en rivaliteit, doch alles is bedekt onder Wilde's onbekommerdheid en elegante woordgrapjes.
Jack Worthing (Firth) en Algernon Moncrieff (Everett) proberen ieder liefde en geld te winnen door het gebruiken van de naam Earnest - dat kan niet goed gaan. Regisseur Parker zette er wat anachronistische muziek onder en versnelde het tempo (onnodig) met montage en 'actiescènes' buiten.
Over TheaterCinema
Samen met de Bibliotheek aan de Vliet en de Rijswijkse Schouwburg lanceerden wij vorig jaar TheaterCinema. De programmering mikt op kwaliteitsfilms, films die samen met een interessante randprogrammering een cultureel-maatschappelijk doel dienen en een populair aanbod.
Over Anne Marie Boorsma
Anne Marie Boorsma (1958) is kunsthistorica. Ze studeerde in 1988 af in de kunstgeschiedenis van de moderne tijd aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar bijvakken waren theaterwetenschap en psychologie. Film heeft haar altijd gefascineerd. In haar studententijd was ze dan ook vaak te vinden in de bioscoop. In Leiden volgde ze de colleges filmgeschiedenis van Nico Brederoo. Ze was daar zo enthousiast over dat ze besloot af te studeren op een filmhistorisch onderwerp. Ze koos voor een film van Ingmar Bergman. Het resulteerde in een halfhistorische, halfpsychologische afstudeerscriptie.
Ondertussen geeft Anne Marie al bijna dertig jaar cursussen kunstgeschiedenis in Voorburg en Den Haag. Daarbij kiest ze altijd thema’s uit de 19de en 20ste eeuw en de hedendaagse kunst. Centraal daarin staat de relatie tussen de beeldende kunsten, literatuur, film en theater.
