Izaline Calister

TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin

Concert

Normaal
€ 20,00
Kortingpas
€ 18,50

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

Deze voorstelling wordt georganiseerd i.s.m. de Bibliotheek aan de Vliet

Izaline Calister
TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin

 

Sinds 2010 wordt Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakte, geëerd als nationale held van Curaçao. De revolte in 1795 werd hardhandig neergeslagen. Tula kreeg de doodstraf. Daarna was het lange tijd taboe om hem te herdenken. Op uitnodiging van de NPO verwerken Izaline Calister en Thijs Borsten de geschiedenis van Tula in een documentaire over het slavernijverleden op Curaçao.  

Izaline Calister: In 2023 vieren we dat de slavernij 150 jaar geleden is afgeschaft. Mijn overgrootmoeder Juliet (1836-1875) heeft alles meegemaakt: de slavernij én de afschaffing daarvan. Met behulp van de documentaire over Tula, brengt Izaline, Juliet tot leven in een persoonlijke, muzikale voorstelling. Met film, vurige en ontroerende muziek verbindt ze het verleden met het heden en viert ze de toekomst. 

Bezetting: Izaline Calister: tekst, zang | Ed Verhoeff: gitaar | Ilja Reijngoud: trombone, toetsen | Roël Calister: percussie, Regie: Leoni Jansen 

Izaline Calister was eerder te zien in Het eiland van mijn vader (met Thijs Borsten), Tula Herdenkingsconcert in ITA, Porgy and Bess, Barricade, Geen liefde zonder vrijheid (i.s.m. het Volksoperahuis) en Het 5 mei-Koninkrijksconcert in Carré.