Josje Goudswaard & Camilla van der Kooij
Josje Goudswaard & Camilla van der Kooij

Josje Goudswaard & Camilla van der Kooij

donderdag 28 oktober 2021
Bekijk ticketinfo

Violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaard vormen een duo sinds 2011 en hebben al vele prachtige werken uit mogen voeren door het hele land en daarbuiten. Toen de lockdown begin dit jaar lang bleek te duren en zij weinig concertmogelijkheden hadden, kregen zij een ludiek plan: Het Voordeurconcert! Met een bestelbus als salon, compleet met piano, sfeervolle verlichting en kunst aan de muur, reden zij naar de mensen thuis om hen blij te maken met prachtige klassieke muziek voor de deur!

En wat een feest was het om weer voor mensen te mogen spelen. Voor een zeer gemêleerd gezelschap, van klappende kindertjes tot een dansende hoogbejaarde ex-ballerina, gaven Camilla en Josje in het afgelopen half jaar al meer dan 120 concerten met hun concertbus. Maar nu dan eindelijk ook weer in de concertzaal; op uitnodiging van Theater Ludens geven zij een prachtig lunchconcert met een aantal van hun populairste stukken uit het Voordeurconcert programma. 

Violiste Camilla van der Kooij is naast klassieke muziek gespecialiseerd in improvisatie en popmuziek. Zij is violiste van het Red Limo Quartet, van het Tuschinski Trio en The Analogues. Camilla werkte met vele artiesten zoals Wende, Kensington en Waylon. Met het Red Limo Quartet speelde zij door heel Europa tijdens de tour van Eddie Vedder (Pearl Jam) en is zij wekelijks te zien zijn in de steigers van het TV programma ‘Matthijs gaat door’.

Pianiste Josje Goudswaard heeft een bloeiende Pianolespraktijk in Alphen a/d Rijn en zij is pianiste van onder andere het Tuschinski Trio en van violiste Camilla van der Kooij. Onder het internationale pseudoniem Donna Verdell schrijft zij arrangementen en componeert zij muziek voor o.a. piano en harp welke wordt uitgegeven in diverse landen zoals Duitsland, Groot Brittannië en Australië door bladmuziek uitgever Broekmans & van Poppel.

Programma

Walking in the air (E. Blake)

Erbarme Dich (J.S. Bach)

Sonatine opus 27 in d (Zd. Fibich)

Thaïs-Meditation (J. Massenet)

Fly (L. Einaudi)

Home is Where the Heart is (D. Verdell)

Pirates of the Caribbean (C. Badelt)