Josje Goudswaard & Camille van der Kooij

Tales in music

Lunchconcert

Normaal
€ 9,00

Deze voorstelling is inclusief een kopje koffie of thee voorafgaande aan de voorstelling.

None

Josje Goudswaard & Camilla van der Kooij
Tales of music

De viool is één van de mooiste en meest zangerige solo instrumenten, de piano één van de meest veelzijdige. Niet verwonderlijk dus, dat er zeer veel mooie muziek is geschreven voor de combinatie viool-piano! Violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaard hebben voor komend seizoen een prachtig programma voor u samengesteld: “Tales of Music” 
Tales of Music bevat de onlangs herontdekte viool-pianosonate in D van Zdenek Fibich, een tijdgenoot van Smetana en Dvorak. De bladmuziek van deze zangerige, verhalende en sprookjesachtige sonate (Fibich groeide op in een huisje in het bos) is na bemiddeling van het Tsjechische consulaat door het British Museum aan Camilla en Josje beschikbaar gesteld. 
Ook hoort u in dit programma Clair de Lune van Claude Debussy en het muzikale verhaal bij uitstek: de Dance Macabre van Camille Saint-Saëns in de door de componist zelf gearrangeerde versie voor viool en piano. 

Violiste Camilla van der Kooij begon op haar 4e met vioolspelen en werd toen zij twaalf was toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij won verschillende prijzen o.a. bij het Prinses Christina Concours en het Inter-Provinciaal Muziekconcours. Camilla is, behalve als violiste van het Tuschinski Trio, ook violiste van het Red Limo Quartet en The Analogues. Ze werkte met vele artiesten zoals Wende, Kensington en Janne Schra. Met het Red Limo Quartet speelde zij door heel Europa tijdens de tour van Eddie Vedder (Pearl Jam) en bij de vaste bezetting in de steigers van het tv-programma 'Matthijs gaat door’.

Pianiste Josje Goudswaard begon op haar 5e met pianospelen en is afgestudeerd en gespecialiseerd in kamermuziek. Zij is pianiste van het Tuschinski Trio en van violiste Camilla van der Kooij. Josje schrijft alle arrangementen voor het Tuschinski Trio en ze componeert onder de internationale pseudoniem Donna Verdell muziek welke, behalve in Nederland, wordt uitgegeven in Duitsland, Zwitserland, Engeland en Australië bij uitgeverij Broekmans & van Poppel. In het najaar van 2019 verscheen haar eerste piano solo CD. Van de door haar gecomponeerde werken voor harp solo zijn maar liefst vijf stukken geselecteerd voor de harp syllabus 2020-2023 van het Trinity College in Londen.