Klassiek in Huygens' Hofwijck - DiviDivi3
Klassiek in Huygens' Hofwijck - DiviDivi3

Klassiek in Huygens' Hofwijck - DiviDivi3

donderdag 6 augustus 2020
Bekijk ticketinfo

** GEZIEN HET PRACHTIGE WEER GAAT HET CONCERT DOOR IN HUYGENS' HOFWIJCK **

Dit concert vind niet plaats in Theater Ludens, maar in de mooie tuin van Huygens’ Hofwijck, Westeinde 2a in Voorburg. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar Theater Ludens. Bekijk daarom deze pagina de dag voor het concert.

DiviDivi3 speelt Piazolla 

Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Ook van hun reguliere concerten maken zij iets bijzonders. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren. 

Dividivi3 maakte in 2019 de nieuwe kindervoorstelling ‘Beestenboel in de Bush’. De voorstelling is geregisseerd door Annechien Koerselman en vormgegeven door Anne Ammerlaan. De voorstelling is op het Grachtenfestival Amsterdam in première gegaan en met veel enthousiasme ontvangen. 

Dividivi3 werd door het Grachtenfestival gevraagd voor bijzondere concerten, bijvoorbeeld op een rondvaartboot en voor baby’s. De dames speelden meerdere malen op NPO Radio 4 ter promotie van hun concerten en projecten. In opdracht van animatiestudio Reanimation bedachten en maakten zij muziek bij een animatiefilm over een koekoek die vertoond is op KLIK animatiefestival 2017 in het Eye in Amsterdam. 

De Dividivi zagen zij voor het eerst tijdens een Caraïbische tournee. Deze exotisch aandoende boom laat zich vormen door de wind en is een mooie metafoor voor het trio. Zoals de boom gevormd wordt door de wind, vormt het blazerstrio de muziek met hun adem. Exotisch kan de bezetting van het ensemble worden genoemd. Niet alleen is er een minimale hoeveelheid originele composities voor het trio, maar ook zijn er weinig ensembles bestaand uit fluit, hobo en klarinet in Nederland.  

Piazzolla 

Met de ‘Histoire du Tango’ als uitgangspunt nemen wij u mee in het leven van de beroemde Argentijnse componist Astor Piazzolla. Met dit stuk dat hij aan het einde van zijn leven schreef, laat hij niet alleen de ontwikkeling van de tango zien, maar ook van zijn eigen carrière als componist. Piazzolla speelde als bandoneonist in het befaamde tango orkest van Aníbal Troilo. Troilo hield vast aan de originele vorm van de tango terwijl Piazzolla deze juist verder wilde ontwikkelen. Tijdens zijn studie in Parijs bouwde Piazzolla verder aan zijn eigen stijl onder meer door elementen uit de klassieke muziek, vooral van Bach en Strawinsky. Maar ook de jazzmuziek van Gershwin was een inspiratie voor hem. Samen met de jazz saxofonist Gerry Mulligan nam hij onder andere de plaat Summit op, waarbij de jazz en tango prachtig samensmelten.   

A. Piazzolla (1921-1992)  – Histoire du Tango deel 1: Bordel 1900 (arr. Max Knigge) 
J.S. Bach (1685-1750)  – delen uit de Goldberg variaties (arr. Paloma de Beer)  
A. Troilo(1914-1975) – Toda mi vida (arr. Bram Faber) 
A. Piazzolla (1921-1992)  – Histoire du Tango deel 2: Café 1930 (arr. Max Knigge) 
G. Gershwin (1898-1937) – Rialto ripples rag (arr. Geert Rubingh) 
A. Ginastera (1916-1983) – Danza de la moza donosa (arr. Rieneke Brink) 
A. Piazzolla/G. Mulligan (1921-1992/1927-1996) – Summit (arr. Geert Rubingh) 
A. Piazzolla (1921-1992) – Histoire du Tango deel 3: Nightclub 1960 (arr. Max Knigge)