De Andersons

Made in Sweden

Concert

Normaal
€ 22,00
Kortingpas
€ 20,50

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

DE ANDERSONS
Made in Sweden

Een muzikaal avontuur met het sprankelende Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons 

In mei 2023 maakten De Andersons, bestaande uit Anna Ågren en Roel Dullaart, hun langgekoesterde droom waar: ze verhuisden naar Zweden. Sindsdien bestormen ze met succes de Zweedse podia. Zweden is nu hun thuis, maar Nederland blijft in hun hart. In maart 2026 zijn ze eindelijk weer te bewonderen op verschillende Nederlandse podia met hun nieuwe voorstelling ‘MADE IN SWEDEN’. 

In dit concert nemen ze je mee op een muzikale reis door de rijke Zweedse liedkunst. Van sfeervolle volksmuziek tot zinderende cabaretliederen, van de traditionele "Visa" (het Zweedse chanson) tot opzwepende blues – alles komt voorbij. Soms gezongen in het Zweeds, maar ook in nieuwe Nederlandse vertalingen. 

Daarnaast brengen ze ook eigen werk en enkele unieke vertolkingen van liederen van Cornelis Vreeswijk, die nog niet eerder in het Nederlands te horen waren. Klassiekers zoals ‘Gabriellas sång’ zullen natuurlijk ook niet ontbreken. 

Een lovende Zweedse recensie kopte: "Het Zweeds-Nederlandse muziekduo dat je hart laat dansen." Nu komen De Andersons naar Nederland om ook hier de harten te laten dansen – en om gezellig na te borrelen natuurlijk, want dat is in Zweden veel te duur. 

Over De Andersons 

In het voorjaar van 2023 verhuisden De Andersons naar Zweden. Daarvoor toerden ze twee jaar met ‘Een mooiere wereld’, waarvoor de geprezen schrijver Sjoerd Kuyper de teksten schreef. Eerder stonden ze met 'Hier Dooft Niets' op 130 podia, waar ze gasten verwelkomden zoals Dieuwertje Blok, Hanneke Groenteman, Jan Terlouw en vele anderen. Ze werkten samen met Arjen Lubach aan de voorstelling ‘In gesprek met mijn moordenaar’ en maakten een productie over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk. Daarnaast speelden ze met de band Zijlstra de concertreeks ‘Ballades en Brutaliteiten’ en waren ze actief in producties zoals ‘Verboden te Lachen’ (van en met Herman van Veen) en ‘Het Vreemdelingenlegioen’.