Martin Koolhoven

Koolhovens Keuze; Ennio Morricone

TheaterCinema

Normaal
€ 16,00
Kortingpas
€ 14,50
Bibliotheekpas
€ 14,00

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

Vanavond: Martin Koolhoven over Ennio Morricone: film Days of Heaven

Martin Koolhoven
Koolhovens Keuze

Altijd al eens les willen hebben van een echte Hollywood regisseur?
Martin Koolhoven behoeft eigenlijk geen introductie. Als een van de bekendste Nederlandse filmmakers deelt hij zijn inzichten in film al jarenlang in programma’s als Op1, De Wereld Draait Door en zijn eigen tv-programma De Kijk van Koolhoven. 
In De Keuze van Koolhoven neemt regisseur Martin Koolhoven (Brimstone, Oorlogswinter) je een avond mee in zijn fascinatie voor films. Het eerste uur behandelt Martin a.d.h.v. door hem uitgekozen filmfragmenten het thema van de avond, na de pauze volgt een hoofdfilm, vanavond is het thema Ennio Morricone. De film is Days of Heaven met oa. een zeer jonge Richard gere. 
Na afloop is er tijd voor een gezellige nazit, mét Martin natuurlijk.  

Ennio Morricone: Days of Heaven (1978 met oa. Richard Gere en Sam Shepard) 

Bill en Abby, een jong paar, probeert aan het begin van de twintigste eeuw de armoede in Chicago te ontvluchten en reist naar het zuiden. In Panhandle, Texas vinden ze werk op een boerderij. De boer die ernstig ziek is en binnen een jaar zal sterven, wordt verliefd op Abby en vraagt haar ten huwelijk. Om er financieel beter van te worden besluiten Bill en Abby dat Abby met de boer trouwt. Wanneer de boer maar niet dood wil gaan stijgen de spanningen. 

Is 'Days of Heaven' the most beautiful picture ever made? (Answer: yes).... The Guardian

Al met al is ‘Days of Heaven’ een film die bij iedere liefhebber in de kast moet staan. Het is een masterclass in regie, camerawerk en muziek. Verplichte kost dus, zelfs voor hen die hoopten dat de in 1978 ingelaste pauze van Malick definitief zou zijn.... CineMagazine

 
Over Martin Koolhoven
Martin Koolhoven is één van Nederlands meest succesvolle filmmakers, die zowel eigen scenario’s verfilmde als die van anderen. Martin eet en drinkt film; over hem schreef HP De Tijd ooit dat er celluloid door zijn aderen stroomt.  
Hij begon met kleine arthouse films, maar via kaskrakers als Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter, maakte hij enkele jaren terug internationale debuut met Brimstone, de eerste Nederlandse western die aan meer dan tachtig landen werd verkocht. 
In deze presentatie deelt Martin zijn passie voor film met de zaal. Hij loopt langs de films die voor hem belangrijk zijn geweest om zelf filmmaker te worden. Maar ook waarom de ze films zo belangrijk zijn in de filmgeschiedenis.  Hij vertelt waarom sommige scenes zoveel indruk op hem maken en kruipt in de huid van de regisseur: waarom heeft hij voor deze aanpak gekozen en welke invloed heeft dat op hoe wij de film beleven? Wat was het doel van de film en wat was de impact? Heeft de regisseur met zijn keuzes zijn doel bereikt… ? Aan de hand van de films leert Koolhoven ons op een andere manier naar film kijken.