Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp

Overvloed

Cabaret

Actiecode 8 maart 24
€ 17,50
Normaal
€ 22,50
Kortingpas
€ 21,00

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp
Overvloed

Welkom in het jaar 2100. Zet je radio aan en hoor hoe het de wereld is vergaan. Staat Nederland op palen? Ziet de Amazone zwart? En is die laatste ijsbeer al verdronken? Of wordt er bij het Greta Thunberg-monument gevierd dat we klimaatverandering hebben gestopt?

In de theatervoorstelling Overvloed komen verschillende toekomstscenario’s aan bod in een mix van cabaret en wetenschap. Fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn bundelen hun krachten en nemen het publiek mee in hun verbeelding over de gevolgen van klimaatverandering.

Als onderdeel van de voorstelling wordt er aansluitend een podcast opgenomen waarin Patrick Nederkoorn en Sjoerd Groeskamp in gesprek gaan met Raki Ap over de vraag: hoe ziet de wereld er in 2100 uit? 

Raki Ap is Inheems activist voor mensenrechten en klimaat en woordvoerder van de Free West Papua Campaign

Overvloed is een geslaagd experiment van een plezierig, interessant, complementair duo...

recensent Theaterkrant

Wetenschapper Sjoerd Groeskamp is verbonden aan het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). Hij is expert op het gebied van turbulentie in de oceaan en deed de afgelopen jaren onderzoek in Australië en de Verenigde Staten. Hij wordt door media vaak gevraagd om commentaar te geven op nieuws over oceanen, zeespiegelstijging en klimaatverandering. 
 
Cabaretier Patrick Nederkoorn is lid van het cabaretteam van radioprogramma Spijkers met Koppen, politiek columnist bij Met het Oog op Morgen, winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs en maakte inmiddels vijf cabaretprogramma’s, waarin persoonlijke verhalen met de actualiteit verbonden worden.