Jazz Voorburg presenteert

Ellister's van der Molen's Veluwesuite

Concert

Normaal
€ 18,00
Kortingpas
€ 16,50

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

JAZZ VOORBURG PRESENTEERT:
Ellister van der Molen's Veluwesuite

Terwijl de voetballiefhebbers elders hun aandacht richten op het veld, bieden Jazzclub Voorburg en Theater Ludens degenen die liever genieten van mooie muziek een perfect alternatief. Dit concert is een uitgelezen kans om ondergedompeld te worden in de meeslepende tonen van de Veluwesuite, uitgevoerd door een van de meest vooraanstaande muzikanten van Nederland.

De Veluwesuite, gecomponeerd door Ellister Van Der Molen, is een meesterwerk dat de schoonheid van de Veluwe tot leven brengt door middel van muziek. Met haar unieke mix van jazz, klassiek en folk creëert Van Der Molen een sfeer die zowel hartverwarmend als inspirerend is.

Het idee voor de Veluwesuite ontstond op een festival in de Veluwezoom, waar Ellister een week lang musiceerde met de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziek. Ze raakte geïntrigeerd door de karakters van klarinet, fagot en cello: tegelijk lyrisch en pittig, met melodische kwaliteiten maar ook de mogelijkheid om stevig te bassen. 

De musici spelen bij de grote Nederlandse orkesten, maar maken graag ruimte om jazz en kamermuziek met elkaar te vermengen.

 

OVER STICHTING JAZZ VOORBURG

Jazzclub Voorburg is een bloeiend centrum voor jazzmuziek dat zich toelegt op het bieden van hoogwaardige concerten en evenementen voor de lokale gemeenschap en daarbuiten.