2001: A Space Odyssee
2001: A Space Odyssee

2001: A Space Odyssee

vrijdag 30 oktober 2020
Bekijk ticketinfo

2001: A Sapce Odyssee (UK/VS 1968) Sciencefiction van Stanley Kubrick. Met o.a. Keir Dullea, William Sylvester, Gary Lockwood, Daniel Richter en Leonard Rossiter.

Tijdloos meesterwerk van Stanley Kubrick!

2001: A Space Odyssey is het aftellen naar morgen, een routekaart voor het menselijke noodlot, een zoektocht naar het oneindige. Het is een verbluffend visueel kunsstukje, een Academy Award winnaar, een meeslepend drama van de mens tegen de machine, een prachtige mix van muziek en beweging, zo invloedrijk dat Steven Spielberg deze film beschouwde als een van de meesterwerken waardoor zijn generatie filmmakers werd gevormd. Misschien wel het belangrijkste werk van regisseur Stanley Kubrick (die samen met Arthur C.Clarke het scenario schreef).... en het zal ongetwijfeld nog vele generaties blijven stimuleren, betoveren en inspireren.

Aan het begin van zijn reis naar de toekomst bezoekt Kubrick ons prehistorische verleden in het apenrijk en maakt dan een sprong van milinnia (een van de meest hallucinogene filmische tijdsprongen uit de historie) naar de gekoloniseerde ruimte en schiet uiteindelijk astronaut Bowman (Keir Keir Dullea) de oneindige ruimte in - wellicht op weg naar onsterfelijkheid. 'Open the pod bay door, HAL' laat de unieke overweldigende en mysterieuze reis beginnen.