Amsterdams Kleinkunst Festival

Finalistentournee 2024

Cabaret

Normaal
€ 21,00
Kortingpas
€ 19,50

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL
Finalistentournee 2024

Verrassingen gegarandeerd, experimenten getolereerd, wie een bezoek brengt aan het AKF krijgt zonder twijfel een avontuurlijke theateravond gepresenteerd!

De drie finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn op tournee. Na een intensieve voorselectie, het Keep an Eye Masterclasses programma, een landelijke try-out tournee, coaching door professionele regisseurs, de halve finales en de bloedstollend spannende finale in de Kleine Komedie, presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs. Deze getalenteerde theatermakers zijn klaar voor jou. Verwacht een avond vol taligheid, muzikaliteit, humor, verdieping, ontroering en verrassing! Maak kennis met de nieuwste generatie kleinkunstenaars en cabaretiers.

AYOUB / Programmatitel: En verbied de vogels om te fluiten
Winnaar AKF Sonneveldprijs en AKF Publieksprijs 2024

De Nederlands-Marokkaanse kleinkunstenaar Ayoub (1998) ontpopt zich op het podium tot een ware nachtegaal. Zijn voorstelling En verbied de vogels om te fluiten is een kwetsbaar levensverhaal. Een zoektocht naar zingeving in zijn jonge leven. Ayoub stelt zichzelf de vraag of hij in staat is betekenis te geven aan alle ervaringen die hij tot nu toe heeft doorgemaakt. Met muziek als de rode draad van zijn vertelling, neemt hij je mee op een betoverende en spirituele reis.  Een voorstelling vol verhalen over eten, ziekte en de bijzondere band die hij met zijn moeder heeft. Ayoub deelt zijn diepste gedachten en gevoelens.

Persreacties:
“Een spannende performer die met niemand in het huidige cabaretveld te vergelijken is.” – Parool

“Een goede verhalenverteller. Met een machtige rust hield hij het publiek in zijn greep.” – NRC

LEVY / Programmatitel: Zodoende
Winnaar AKF Shaffy Cheque

Levy Geernaert (1999) is geboren en getogen in Vlissingen. Na zijn geboorte was hij een tijdje een baby daarna is hij doorgestroomd naar de peuterspeelzaal. Na twee jaar mocht hij naar de basisschool die hij ook succesvol heeft doorlopen. Dit is de plek waar hij naar eigen zeggen “lezen en schrijven” heeft geleerd. Op zijn 17e vertrok Levy naar Rotterdam om te studeren aan de MBO Theaterschool. Inmiddels studeert hij aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. “Weet je, ik heb geen idee wat ik jullie precies moet zeggen, maar ik weet wel wat mij troost:”

Ongelofelijk onbedreven
Komt de mens bij het eindpunt aan
Hoeveel dagen hem zijn gegeven
Hoeveel jaren om te bestaan
Nooit genoeg om te leren leven
Of te leren om dood te gaan

– Jules de Corte

Of

Levy leefde dag na dag
Alleen en onbegrepen op zijn kamer luidde zijn beklag
Wat ben ik zielig en alleen
Niets en niemand houdt mij op de been
Zo was dit Levy’s dag’ na dag’s
Jaarverslag

– Levy Geernaert

Persreacties:
“Er zit zoveel spannends en grappigs in zijn act.” – Theaterkrant

“Levy onderscheidt zich met prettige expressieve manier van bewegen.” – Volkskrant

Simon Verlinden / Programmatitel: Graag!

Simon Verlinden heet u welkom. U kent hem niet. Hij u ook niet. Maar hij heet u welkom. Van harte. Want hij heeft u nodig. Omdat het op die manier gezelliger is. Omdat er al zoveel zelf moet. Omdat samen koffie drinken lekkerder is. Geraken twee bomen die naast elkaar groeien ooit uitgepraat? Hij weet het niet.

Graag! is een absurde, tragikomische rollercoastervoorstelling waarin je wordt meegezogen in het leven van Simon Verlinden. Zijn roze bril perspectief staat haaks op het cynisme van vandaag en zijn poëtische blik op de wereld maakt van het alledaagse iets betoverends. Noem hem een hopeloze romanticus of een tevredenheidsexpert, maar niet naïef. Want hij is niet naïef, hij is idealistisch.

Simon (1997) groeide op in Leuven, België, waar hij wiskundige ingenieurswetenschappen studeerde en uiteindelijk aan een doctoraat in de sterrenkunde begon. Hoewel de mysteries van het heelal hem steeds zullen interesseren, gaf het onderzoek hem geen voldoening. Hij koestert al jaren de droom om op het podium te staan en maakt met deze voorstelling zijn eerste stap:one small step for man, one giant leap for Simon Verlinden.

Persreacties:

“Landgenoot Wim Helsen zal trots op hem zijn.” – NRC

“zijn angst voor eieren luidde het hoogtepunt van de finale in (…) Verlinden speelt dat zó goed dat de rillingen over je lijf lopen.” – Parool 

Over het AKF

Het Amsterdams Kleinkunst Festival verwelkomt kleinkunstenaars in alle stadia van hun carrière. Het platform signaleert relevante ontwikkelingen in het genre, scout opkomende talenten, biedt persoonlijke professionele begeleiding en creëert ruimte voor ontmoeting en experiment. Het Amsterdams Kleinkunst Festival streeft daarin voortdurend naar hoge kwaliteit, een eigenzinnige artistieke identiteit en een verrijking van het genre, met als doel een breed publiek te bereiken.

Eerdere winnaars van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn onder meer Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Yentl en de Boer, Stefano Keizers, Glodi Lugungu, n00b, Valentina Tóth en Luuk Ransijn.