Bart van Loo - De Bourgondiers
Bart van Loo - De Bourgondiers

Bart van Loo - De Bourgondiers

zaterdag 7 mei 2022
Bekijk ticketinfo

Met ‘De Bourgondiërs’ schreef Bart Van Loo een ongeziene voltreffer: meer dan 150.000 verkochte exemplaren, lyrische recensies en één van de best beluisterde podcasts uit de Lage Landen. Om zijn zegetocht in stijl af te sluiten bewerkte meesterverteller Van Loo zijn oerverhaal tot een uniek stuk verteltheater. 

Waar komen we vandaan? Om die vraag te beantwoorden doorkruist Bart Van Loo de middeleeuwen. Hij neemt ons op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede. Een historische rollercoaster die eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen. 

Denk aan veldslagen à la Game of Thrones. Denk aan de prentenboeken van ’s Lands Glorie. Denk ook aan de geschiedenislessen van je allerbeste leerkracht. Humor en spanning. Anekdotiek en inzichten. Maak je klaar voor een wervelende brok cultuurgeschiedenis. 

BIO 

Bart Van Loo heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent: schrijver én verteller. U kent hem ook van ‘Chanson’ en ‘Napoleon’.

 
PERS 

* “Een gedreven verteller die ‘s avonds rond het kampvuur schitterende verhalen vertelt 

terwijl de anderen ademloos zitten te luisteren. Het is oeroud en het werkt nog steeds.” (Bert Kruismans) 
 
* “Onderhoudend én begeesterend” (Jan De Smet) 
 
* “Hooggespannen verwachtingen na de geweldige podcast. Compleet ingelost: geestig, 1,5 uur volle aandacht opeisend en een zeer slim en helder slotwoord over identiteit.” (KNACK) 
  

* “Van Loo strooit met etymologische weetjes, en verbindt historische materie moeiteloos met Silicon Valley, Robocop en Mart Smeets. Een geweldige verteller die boeit van de eerste tot de laatste seconde. Een ode aan de kracht van het woord.” (NRC) 
  

* "De stem die Matthijs tot zwijgen bracht. Bart Van Loo vertelt, vertelt, vertelt. Dan moet je wel ademloos luisteren.” (de Volkskrant)