Ben van Dungen - Tribute to John Coltrane
Ben van Dungen - Tribute to John Coltrane

Ben van Dungen - Tribute to John Coltrane

vrijdag 13 mei 2022
Bekijk ticketinfo

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek.  
   
John Coltrane, ook wel bekend als 'Trane' geldt als een van de meest invloedrijke tenor-saxofonisten aller tijden. Trane werd bekend tijdens zijn periode bij Miles Davis en nam met deze groep de 'million bestseller' ‘Kind of Blue’ op. Zijn eerste soloprojecten sloegen in als een bom. De LP's ‘Blue Trane’ en ‘Giant Steps’ verwonderden vriend en vijand en waren vanaf de release van de opnames al een klassieker.  
   
In de jaren zestig formeerde Trane zijn nieuwe kwartet en sloeg hij een nieuwe muzikale weg in. Dit kwartet veranderde de jazzmuziek van de jaren zestig onmiddellijk. De moderne jazz was geboren met beroemde albums als  “Impressions’ en ‘Love Supreme’.  
   
BEN VAN DEN DUNGEN QUARTET  
Ben begon zijn concertcarrière al in het begin van de 80-er jaren. Sindsdien heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 6000 concerten in 70 verschillende landen gegeven en speelt hij op meer dan 80 cd's.  
In het najaar van 2013 kwam van deze groep het eerste album ‘Ciao City’ uit.  
Het tweede album verscheen in oktober 2014. Dit album was in mei 2014 live opgenomen in Cafe Central in Madrid. Daarover schreef Trouw: “Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt.” 
In 2016-2017 tourde Ben met het programma ‘Blue Note’ door de Nederlandse theaters, in 2018 door Zuid-Amerika, Korea en Polen en in 2019 bracht Ben een nieuw album uit genaamd ’2Sessions’.