Codarts speelt: Het Rotterdam Trio
Codarts speelt: Het Rotterdam Trio

Codarts speelt: Het Rotterdam Trio

donderdag 3 februari 2022
Bekijk ticketinfo

Rotterdam Trio is een ensemble die sinds september 2021 samen is en kamermuziekonderwijs volgt op Codarts. Zij worden gecoacht door Gijs Kramers, altist van het Ruysdael Quartet.

Het trio bestaat uit: Julia Tavit, piano, Ana Mikus, cello en Nuno Cunha, klarinet

Zij spelen voor u:

Ludwig van Beethoven

Klarinettrio in Bes Groot Op. 11

- Allegro con brio

- Adagio

- Tempo di minuetto

- Tema con variazioni

- Scherzo. Allegro molto e vivace

- Andante con moto, Alla marcia – Presto

Max Bruch

Uit 8 pieces op. 83:

I. Andante

II. Allegro con moto

VII. Allegro Vivace, ma non troppo

Meer informatie over de artiesten:

Julia Tavit, geboren in 1999, begon haar pianostudie bij Maretta Khacaturyan. Op 11-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot het Mimar Sinan Fine Arts State Conservatory om te studeren bij Zeynep Yamantürk. Als student van de Gümüşlük Summer Academy 2015 trad ze op en volgde ze diverse masterclasses. In 2016 volgde ze de Manhattan School of Music Summer School. Naast de pianolessen verfijnde ze hier haar vaardigheden op het gebied van compositie en kamermuziek. Naast haar studie verrijkte ze haar pianospel met masterclasses van o.a. Mauricio Vallina, Hüseyin Sermet, Gökhan Aybulus, Andreas Weber en Claudius Tanski. In 2016, in samenwerking met het Istanbul Symfonie Orkest en Lusavoriç Choir voerde ze vele malen het Hrant Dink Oratorium uit. In 2018 won ze de tweede prijs bij de New York Golden Classical Music Awards (Internationale Piano Competition) met als prijs een ​​Solo Piano Recital in de Carnegie Hall in New York. Momenteel studeert Julia Tavit aan Codarts Rotterdam bij Stephan de May.

Ana Mikus is een Portugese, geboren in een familie van muzikanten met de Tsjechische traditie. Ze studeerde in Portugal bij cellist Paulo Gaio Lima en momenteel in Rotterdam bij de leerling van Paul Tortelier, Herre Jan Stegenga. Dit jaar verwacht ze hier haar Master diploma te behalen. Ana werd in veel wedstrijden bekroond, o.a. in de Nadační Mistra Jaroslav Kocia, Heranovy violoncellové soutěže, Tsjechië in 2013. Ze gaf haar eerste soloconcert in 2021, met het Artave Orchestra in Portugal. In Nederland is de cellist betrokken geweest bij vele kamermuziekprojecten en cross-over projecten. Ana wordt geprezen door haar muzikaliteit en uitstraling.

Nuno Filipe Carvalho Cunha, geboren in 1997, begon zijn klarinetstudie bij Ana Patrao aan de Academia de Musica de Castelo de Paiva. Op 18-jarige leeftijd studeerde hij onder begeleiding van Vitor Matos en later bij Nuno Pinto. Naast zijn studie verrijkte hij zijn klarinetspel door Masterclasses te volgen bij Tibor Reman, Antonio Saiote, Aberto Moreno, Victor Pereira, Antonio Rosa, Lenin Izaguirre, Nicolas Baldeyrou. Juan Ferrer, Valdemar Rodriguez en Victor Pereira. In 2014 nam hij deel aan de 'Europian Choirs Games' competitie in Sochi, Rusland. Vanaf 2013 studeerde hij klarinet aan de Escola de Musica de Bnada de Bairros. Momenteel volgt hij zijn Master studie aan Codarts Rotterdam bij Julien Herve en Bruno Bonansea.