Duo Siekman Wieringa

Lunchconcert

Lunchconcert

Normaal
€ 9,00

Deze voorstelling is inclusief een kopje koffie of thee voorafgaande aan de voorstelling.

None

DUO SIEKMAN WIERINGA

Jobine Siekman is als getalenteerde celliste een veelgevraagd solist en kamermusicus in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Ze won zowel solistische prijzen (Nationaal Cello Concours van de Cellobiennale Amsterdam 2016) als in diverse ensembles zoals het Alkyona Quartet en het Chloé Trio. Het BBC Music Magazine publiceerde in december 2020 een interview met Jobine als ‘Rising Star’. Ze won in 2019 de Mills Williams Junior Fellowship aan de Royal College of Music in Londen.

Jobine is een gepassioneerd kamermusicus en geeft met het StringWood Ensemble, het Alkyona Quartet, het Delphine Trio en het Chloé Trio regelmatig concerten. Hoogtepunten waren optredens in Carnegie Hall, Wigmore Hall, Cadogan Hall, Concertgebouw Amsterdam, Elgar Room in Royal Albert Hall en Tivoli Vredenburg. In juli 2022 was ze te gast bij het Canadese kamermuziekfestival ‘Music at the Sea’ waar ze vele concerten gaf.

Ellyne Wieringa is een jonge pianiste uit Delft, actief in binnen- en buitenland als soliste en kamermusicus. Ze is regelmatig te horen in zowel concertzalen, festivals als bij meer intieme gelegenheden. Ze speelde meerdere keren in de grote zaal van De Doelen in Rotterdam. Ze trad solo en in kamermuziekverband op met verschillende orkesten en koren: waaronder concerten met het eerste pianoconcert van Sjostakovitsj met het Nijmeegs Strijkersgilde en dirigent Stef Collignon, Le Carnaval des Animeaux van Saint Saëns met Codarts Symphony Orchestra en dirigent Arie van Beek, en concerten in verschillende concertzalen van Nederland met het belangrijke koorrepertoire van Brahms met het Rotterdam Symphony Choir en dirigent Wiecher Mandemaker. Ze was ook live te horen op Radio 4, inclusief een live-uitzending vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw in Amsterdam.

 

PROGRAMMA
 
G. Cassadó – Requiebros J. Rontgen - Romance in g klein, op. 32
J.S. Bach – uit Suite voor Cello Solo in G groot:
BWV 1007 / I. Prelude / Iii. Courante / Iv. Sarabande Vi. Gigue
P. Casals – Cant dell Ocells
J. Röntgen- uit Sonate voor cello & piano nr. 5 in B klein, deel 1
E. Granados – Intermezzo uit de Opera Goyescas
J.S, Bach arr. P Casals – Jesu meine Freude
D. Popper – Vito – Spanish Dance