De Betovering: TG Fien (6+) - Wakker
De Betovering: TG Fien (6+) - Wakker

De Betovering: TG Fien (6+) - Wakker

woensdag 24 oktober 2018
Bekijk ticketinfo

Het is nacht en iedereen slaapt. Maar achter de gordijnen in een hoog flatgebouw branden bedlampjes. Zonder dat ze het van elkaar weten, liggen alle bewoners wakker. Een harig zwart monster dat bang is voor het meisje dat elke nacht boven hem in bed kruipt. Meneer Dujardin is 103 en is zó blij dat hij er niet van kan slapen. Hij leeft al zóóó lang, dat hij denkt dat hij misschien wel onsterfelijk is. En Sofie vraagt zich af of de laatste Dodo van zichzelf wist dat hij de allerlaatste was. Buurman Thomas zou het liefst de hele dag met zijn buurman Erik willen kussen. Ze slapen al in een enorm bed, al staat er nog een muurtje tussen.

Ondertussen springt er een poes van balkon naar balkon, ze denkt dat ze van niemand is. Maar stiekem woont ze eigenlijk bij iedereen. 

‘Wakker!’ is een liedjesvoorstelling van Theatergroep Fien over piekeren en wakker liggen. Over dromen met je ogen open en zin hebben in de volgende dag.

Credits
Spel: Susanne Roos & Joep Conjaerts | Muziek: Joep Conjaerts | Tekst & Advies: Jaap Robben | Fotografie: Floris Heuer | Video: Martijn Ek

Theatergroep Fien maakt intieme en muzikale familievoorstellingen. Ze prikkelen de fantasie en zoeken altijd naar het poëtische en humoristische. Ze weten op bijzondere, eigen wijze prachtige beeldspraak en taal te combineren met muziek en vormgeving.

Theatergroep Fien is opgericht door theatermaakster Susanne Roos en schrijver/theatermaker Jaap Robben. Voorstellingen van Fien leidden eerder al tot een nominatie voor de Gouden Uil voor de jeugdliteratuur 2009 en een nominatie voor de Zapp Theaterprijs 2016.

Wakker