Izhar Elias
Izhar Elias

Izhar Elias

dinsdag 4 april 2017
Bekijk ticketinfo

Izhar Elias (Amsterdam, 1977) is een Nederlandse klassieke gitarist,gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek, gecombineerd met multimedia. Elias kreeg vanaf zijn Zevende jaar gitaarles van Ton Terra aan de Muziekschool Amstelveen. Hij studeerde aan het Prins Claus Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium, bij het Groningen Guitar Duo en bij Zoran Dukić. In 2002 sloot hij zijn master-opleiding af met een 9,5 met onderscheiding en de Nicolaï-prijs. Hij volgde een opleiding aan de Accademia di Studi Superiori l´Ottocento; bij Carlo Barone in Italië (uitvoeringspraktijk 19e-eeuwse muziek). Van William Carter, Lex Eisenhardt en Adrián Rodriguez van der Spoel kreeg hij lessen barokgitaar.

Van de violist Kees Hendrikse kreeg hij interpretatielessen. Elias geeft concerten en masterclasses in Europa, Zuidoost-Azië en Australië. Als solist werkt Elias met orkesten als het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, Nederlands Symfonieorkest, Nederlands Kamerorkest, Radio Philharmonisch Orkest, Combattimento Consort en Sinfonia Rotterdam. Omaggio a Guadagnini uit 2004 is Elias'; debuut-CD. In 2007 bracht Izhar Elias samen met blokfluitist Erik Bosgraaf de cd plus dvd Big Eye uit. In juni 2009 nam hij vroeg-19e-eeuwse arrangementen van Rossini's opera Semiramide op, gespeeld op een Guadagnini-gitaar uit 1812. In 2011 verscheen zijn cd Hommage à Debussy, met Spaanse en Franse werken die geïnspireerd zijn op composities van Claude Debussy. In 2013 bracht hij het album Adelaide, Beethoven and the guitar uit, met 19e- eeuwse arrangementen van werken van Beethoven. 20 maart 2011 ontving Izhar Elias de Nederlandse Muziekprijs. Verder ontving hij meerdere nationale en internationale prijzen.

http://www.izharelias.com/

_________________

De ‘lunch’ in lunchconcerten.

De lunchconcerten zijn meestal rond 13.15 uur afgelopen. Tijd voor de lunch. In het nieuwe seizoen kunt u voortaan bij ons een heerlijk broodje kopen voor een klein prijsje. Zodat u na afloop van het concert kunt nagenieten van een heerlijke lunch, een kopje koffie en/of een glaasje wijn. Om zo gezellig nog even na te praten. 

Bent u alleen gekomen? Neem dan plaats aan onze aanschuiftafel. Gezellig met elkaar nog even napraten.