Klassiek in Huygens' Hofwijck - Mikhail Zemtsov en Julia Dinerstein
Klassiek in Huygens' Hofwijck - Mikhail Zemtsov en Julia Dinerstein

Klassiek in Huygens' Hofwijck - Mikhail Zemtsov en Julia Dinerstein

donderdag 9 juli 2020
Bekijk ticketinfo

 

 

**** UPDATE: het concert gaat door! Neemt u een paraplu mee. Er wordt lichte neerslag verwacht. ***

Dit concert vind niet plaats in Theater Ludens, maar in de mooie tuin van Huygens’ Hofwijck, Westeinde 2a in Voorburg. Bij slecht weer gaat dit concert niet door. Raadpleeg daarom deze website de dag voorafgaande aan dit concert. Tickets alleen online te koop via deze website.

Uniek en Bijzonder: Mikhail Zemtsov & Julia Dinerstein

Mikhail Zemtsov en Julia Dinerstein (altvioolduo)

Mikhail Zemtsov heeft brilliante carriere ontwikkeld als altviolist, docent en dirigent. Als solist trad hij op met o.a het Luxembourg Phiharmonisch, Nationalorkesten van Litouwen, Estland en Mexico, Wiener Volksoper, Hamburger Symphoniker, Stavanger Symphony (Norwegen), Kamerorkest van Brussel en het Residentie Orkest o.l.v. Neeme Jarvi, Jaap van Zweden, Dmitri Kitajenko, Leif Segerstam. Mikhail Zemtsov is veelvuldig te horen op internationale festivals in Europa en Amerika waar hij speelt met o.a.Boris Berezovsky, Misha Maisky, Sarah Chang, Janine Jansen, Julian Rachlin, Leipziger, Jerusalem, Borodin kwartetten.

Julia Dinerstein studeerde aanvankelijk viool aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij Elizabetha Gilels en Andrei Korsakov. Hierop volgend studeerde ze altviool bij Michael Kugel aan het Conservatorium van Maastricht waar ze de Soloist Master Degree met onderscheiding behaalde. Als soliste en kamermuziek uitvoerende nam ze deel aan de Internationale Festivals in Europa, Amerika en Verre Oosten waar ze kamermuziek met o.a. Dmitri Sitkovetski, Daniel Rowland, Emmy Verhij, Dan Zhu, Priya Mitchell en Niek de Groot speelde. Sinds 2002 woont Julia in Den Haag en speelt zij talrijke recitals en kamermuziekconcerten binnen en buiten Nederland, onder andere als lid van The Hague String Trio en Zemtsov altviool kwartet. Julia naam vele CDs op en ze is vaak te horen op radio en televisie in Nederland en daarbuiten.  Julia is 2e prijs winnares van het Beethoven Internationaal Altviool Concours in Oostenrijk. 

PROGRAMMA

Henry Vieuxtemps (1820-1881) - Capriccio voor altviool solo  

Michael Kugel (geb. 1946) -  Prelude "Ysaye"   voor altviool solo

Michael Kugel (geb. 1946)  - Prelude "Preghiera" voor twee altviolen

Wilhelm Ernst (1812-1865) - "The Last Rose of Summer" (bewerking M. Kugel)  voor altviool solo

Frank Bridge (1879-1941) - Lament voor twee altviolen

Francisco Tarrega (1852-1909) - Recuerdos de Alhambra (bewerking M. Kugel) voor altviool solo

Nelu Fieraru (geb. 1953) - 5 Roemeense Dansen