Klassiek in Huygens' Hofwijck - Quatriola Ensemble
Klassiek in Huygens' Hofwijck - Quatriola Ensemble

Klassiek in Huygens' Hofwijck - Quatriola Ensemble

zondag 23 augustus 2020
Bekijk ticketinfo

KLASSIEK IN HUYGENS HOFWIJCK – QUATRIOLA ENSEMBLE

Dit concert wordt georganiseerd door Veur Klassiek en vindt plaats in de sfeervolle tuin van Huygens’ Hofwijck, Westeinde 2a in Voorburg. 

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor € 10,- p.p. via www.veurklassiek.nl

Maria Rosaria Della Ragione (klarinet), Clara Alija ( fagot) Federico Forla (hobo) en Irene Ruiperez (fluit). 

Op zondagochtend 23 augustus zal het Quatriola Ensemble een gevarieerd klassiek programma brengen met de unieke klanken van de vier houtblazers op hobo, klarinet, fluit en fagot.
Het interessante programma is zeer gevarieerd in stijl.

Programma
J. Ibert - Deux Movement 
A. Rubtsov - Bagatelle N 1 
J. Francaix - Quatuor  
I. Albeniz - Capricho catalan en Tango 
E. Bozza - Trois pieces pour une musique de nuit 
G. Gerswhin - Rialto Ripples 
G. Bizet - Delen uit de opera Carmen 

Clara Alija Senra – Fagot
Clara werd geboren in het noorden van Spanje. Op zevenjarige leeftijd begon ze met lessen aan het Conservatorium en trad op met verschillende jeugdorkesten. Ze vervolgde haar studie in Granada en Den Haag en ontdekte haar interesse voor andere muziekstijlen naast klassiek, zoals flamenco en latin jazz.  Tijdens haar Bachelor Klassiek in Granada besloot ze verder te studeren op de afdeling Latin Jazz in het Codarts Conservatorium in Rotterdam. In Nederland trad ze op met diverse orkesten waaronder het Bach Orkest en het Ricciotti Ensemble

Maria Rosaria della Ragione – Klarinet
Maria Rosaria Della Ragione werd geboren in Napels en haalde in Italië aan het conservatorium haar Bachelor en aan het Utrechts conservatorium onder leiding van Céleste Zewald haar Master of Music. Zij trad op tijdens het Grachten festival en werd in 2013 toegelaten tot de prestigieuze Accademia Musicale Chigiana in Siena (Italië) voor de zomer masterclass. Momenteel treedt ze op met haar twee ensembles en ze is docent in Nederland. 

Federico Forla – Hobo
Federico Forla begon zijn studie Hobo aan het Conservatorium in Turijn. Hij studeerde twee jaar aan de “Accademia dei Musici di Parma” bij C. Hartman, voordat hij naar Den Haag verhuisde. Daar behaalde hij zijn Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium.  Federico speelde samen met orkesten in diverse landen waaronder ook het Metropole Orkest en het Residentie Orkest. Hij trad op met dirigenten en solisten zoals Valerij Gergiev, Salvatore Accardo, Christoph Hartman, Alexei Ogrintchouk en Enrico Pace. Een van de belangrijkste artistieke interesses van Federico is het verkennen van kamermuziek in al zijn vormen. 

Irene Ruipérez – fluit
Irene Ruipérez (Cuenca, Spanje) is klassiek opgeleid aan het Conservatorium "Victoria Eugenia" in Granada, Spanje en aan het  Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Jeroen Bron. Haar opleiding omvat ook een diploma Muziekpedagogiek (SP), Master Muziekonderwijs (NL) en Sonologie (NL). De afgelopen jaren soleerde ze bij het Andalucía Youth Orchestra, het Orchestra of the University of Granada en het Academic Orchestra of Granada. Zij speelt in verschillende ensembles in een breed scala aan stijlen zoals klassiek, hedendaags, folk en vrije improvisatie. En combineert haar muziekproject met haar werk als docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.