Knars - De Wenteltoren (5+)
Knars - De Wenteltoren (5+)

Knars - De Wenteltoren (5+)

zondag 16 april 2017
Bekijk ticketinfo

In torenflat de Wenteltoren wonen zes eigenaardige types. Ze horen, zien en denken van alles over elkaar, maar praten doen ze weinig. Zonder het te weten helpen ze elkaar en werken ze elkaar tegen. De warme pizzaoven van de onderbuurman droogt de was bij de bovenbuurvrouw en haar waslijn trekt continu de stoel van de achterbuurman omver. Op een nacht gebeurt er iets wonderlijks. De flat valt op zijn zijkant en alle buitendeuren zijn afgesloten. De bewoners worden wakker. Via achterom weggetjes, kastdeuren en vloerluiken kloppen ze bij de buren aan. Samen verzinnen ze een plan om de flat weer rechtop te krijgen. Gaat het ze lukken? Kunnen zoveel verschillende mensen tot één plan komen?

De Wenteltoren (5+) is een magische en beeldende poppentheatervoorstelling vol absurde situaties. Over de verwachtingen van mensen en het vermogen om met elkaar samen te werken.TG Knars, bestaande uit Jeroen Molenaar en Nynke Gabeler, is een bruisend, jong gezelschap dat met kleurrijk schaduwspel van beeldende poppen en objecten theatervoorstellingen voor kinderen maakt. Knars staat voor: beeldend, fantasierijk, inventief en verrassend.  In een collage van beeld en geluid vertellen ze eigentijdse verhalen. Observaties van mensen en hun dagelijkse bezigheden vormen de inspiratie voor nieuwe verhalen. Wat maakt een mens tot een mens?

Knars speelt met de verwachting van het publiek. Alles kan in van alles veranderen. Een tafelkleed verandert in een gezicht, dat op haar beurt transformeert in een bed met een wekker die een pop wakker rinkelt. Met simpele materialen en low-fi technieken nemen ze hun publiek mee in een fantasierijke wereld waarin elk medium gelijkwaardig wordt ingezet. Kleine uitvindingen knarsen in de houten en metalen scharnieren. Visueel plezier voor jong en oud!

Familietickets

U kunt voor deze voorstelling voordelige familietickets kopen (minimaal één volwassene). Familieticket 3 personen: €22,50 (uw voordeel: €3,00). Familieticket 4 personen:€28,50 (uw voordeel is €4,50). De getoonde prijs is de prijs per ticket, vandaar het afwijkende bedrag. Wilt u twee of meer Familietickets kopen? Helaas kunt u per account slechts één Familieticket kopen. Voor meerdere Familietickets moet u een ander account gebruiken.