Lavinia Meijer

Behind the Telescopes (8+)

Special

Normaal
€ 25,50
Kortingpas
€ 24,00

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

LAVINIA MEIJER
Behind the Telescopes

 

Een muzikale ontdekkingsreis naar een beter leven (voor de hele familie vanaf 8 jaar)

 

Behind the telescopes is een avontuurlijke familiefilm met livemuziek, bedacht en gemaakt door Lavinia Meijer, samen met animator Aimée de Jongh en sound designer Arthur Antoine.  

Behind the telescopes is een muzikale ontdekkingsreis naar een beter leven. Berichten in het nieuws over vluchtelingen brachten haar op het idee. Meijer: “Tegelijkertijd was er nieuws over de ontdekking van leven op de planeet Mars. Die twee onderwerpen heb ik samengebracht in mijn verhaal. De hoofdpersoon is een jong meisje dat opgroeit in een wereld vol negativiteit, waarin vluchtelingen als indringers worden gezien. Ze kijkt door een telescoop naar de ruimte en wil naar Mars om daar een beter leven te vinden. Maar tijdens die zoektocht wordt zij zelf ook eigenlijk een vluchteling”. 

“De film is zeker geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Het is mooi om te zien hoe kinderen reageren. Arthur en ik zitten voor het grote scherm en maken live de muziek. Naast de gecomponeerde stukken werken we met samples, geluidseffecten en improvisaties, geleid door het beeld. Ook het publiek wordt onderdeel van de voorstelling”. 

 
Facts
Lavinia Meijer en Aimée de Jongh ontmoetten elkaar bij DWDD, vertelt Meijer: “Ik zag Aimées werk en was meteen weg van haar stijl. Zij vertelde me dat zij bij het maken van haar animaties vaak naar muziek van mij luisterde. Ik heb haar meteen gevraagd om deze voorstelling met mij te maken. We hebben er een jaar aan gewerkt, scènes bedacht, muziek erbij, precieze timings gemaakt. Het resultaat is een film van zeventig minuten. Het was een heel creatief proces. Vervolgens heb ik samen met Arthur Antoine de muziek erbij gezocht: van Philip Glass en Ólafur Arnalds, maar ook eigen stukken.”