Lunchconcert
Lunchconcert

Lunchconcert

donderdag 13 februari 2020
Bekijk ticketinfo

Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Ook van hun reguliere concerten maken zij iets bijzonders. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren.

Dividivi3 maakte in 2019 de nieuwe kindervoorstelling ‘Beestenboel in de Bush’. De voorstelling is geregisseerd door Annechien Koerselman en vormgegeven door Anne Ammerlaan. De voorstelling is op het Grachtenfestival Amsterdam in première gegaan en met veel enthousiasme ontvangen.

Dividivi3 betoverde in de zomer van 2017 ruim 2000 ouders en kinderen op de Parade in Den Haag en Amsterdam. Zij speelden daar met groot succes hun spannende kindervoorstelling ‘Als heksen heksen…’, geregisseerd door Annechien Koerselman. Ook voor het Cultuurmenu in de Zaanstreek traden zij maar liefst 18 keer op met hun voorstelling ‘Als heksen heksen…’ op verschillende basisscholen.

Dividivi3 werd door het Grachtenfestival gevraagd voor bijzondere concerten, bijvoorbeeld op een rondvaartboot en voor baby’s. De dames speelden meerdere malen op NPO Radio 4 ter promotie van hun concerten en projecten. In opdracht van animatiestudio Reanimation bedachten en maakten zij muziek bij een animatiefilm over een koekoek die vertoond is op KLIK animatiefestival 2017 in het Eye in Amsterdam.

Muzikale Genieën

Muzikale genieën van alle tijden. Wie inspireerden hen? Wie hebben zij geïnspireerd? Arrangeur Bram Faber heeft zich door Sweelinck laten inspireren en heeft speciaal voor Dividivi3 de Sweelinck Medley gemaakt. Een geniale voorloper van de boogie woogie klinkt in pianosonate 32 van Beethoven. De ‘jazzy’ variatie uit deze sonate is gearrangeerd door Hugo Bouma en wordt aangevuld door zijn eigen, op dit stuk geïnspireerde, variatie. Beethoven had de Italiaanse componist Clementi als groot voorbeeld. Zelfs popartiesten hebben zich door Clementi laten beïnvloeden! Schnittke, een componist die zocht naar een nieuwe stijl van componeren, laat in de Suite im alten Stil juist zijn fascinatie voor barokmuziek naar voren komen.

J.P. Sweelinck Sweelinck Medley
L. van Beethoven Sonate nr. 32
M. Clementi Rondo in G
A. Schnittke Suite im Alten Stil