Duo Khojayan Poortinga

Robert Poortinga

Lunchconcert

Normaal
€ 9,00

Deze voorstelling is inclusief een kopje koffie of thee voorafgaande aan de voorstelling.

None

ROBERT POORTINGA


Robert Poortinga studeerde o.a. bij Enrico Pace, Tamara Poddubnaya, Lukas Hagen in Amerika en Italië, welke gezien worden als het hoogste kaliber op het gebied van piano en kamermuziek. Zijn liefde voor het viool repertoire is uitgegroeid tot een zeer hecht duo met violiste Meri Khojayan. Samen geven ze door heel Europa concerten. Daarnaast hebben ze ook een documentaire-film over het leven van Pablo Sarasate geproduceerd en hebben ze recentelijk alle werken van Sergei Prokofiev voor viool en piano opgenomen.

Van de vele concerten en recitals die Poortinga heeft gegeven, waardeert hij zijn debuut in WMP Concert Hall in Manhattan (NY), ‘Merkin Hall’ in (NY) het meest. Hij is prijswinnaar van beide solo en kamermuziek competities waar hij werd geprezen om zijn gevoelig oor, hoogste technische niveau en uniek gevarieerd repertoire.

Als duo studeerde hij vijf jaar bij Lukas Hagen en Enrico Pace. Zowel samen als alleen hadden ze ook les van Trio di Parma, Pavel Gililov, Wim Zwaag, Jaques Ogg (historisch geïnspireerde performance), Vladimir Tropp, Konstantin Bogino, Jeroen Riemsdijk en Enrico Bronzi.