Quatro Ventos- Outros Lugares
Quatro Ventos- Outros Lugares

Quatro Ventos- Outros Lugares

vrijdag 3 mei 2019
Bekijk ticketinfo

Outros lugares is de titel van het programma van het fadoquartet Quatro Ventos dat in seizoen 18-19 in reprise gaat. De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is sinds twintig jaar de voorman van dit succesvolle fado-ensemble. Na hun jubileum vorig jaar wordt de blik nu gericht op ‘outros lugares’; andere plekken die ter inspiratie dienen voor een gloednieuw repertoire. Nieuw in de gelederen van Quatro Ventos is de Italiaanse toppianist Aki Spadaro.

Emanuel Pessanha is geboren op het eiland São Miguel, deel van de Portugese eilandengroep de Azoren. In 1991 vond hij zijn thuishaven in Nijmegen. Het is dan ook in Nederland waar hij met Quatro Ventos de belangrijkste podia bereikt (oa. 2x Concertgebouw Amsterdam). Buiten Nederland weet de groep tevens successen te boeken in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en de Verenigde Staten.

Eén van de smaakmakers van Quatro Ventos is Rafael Fraga, meester op de klassieke Portugese gitaar. Fraga [Lissabon 1978] is, naast begenadigd musicus, tevens actief als componist, tekstschrijver en arran-geur (oa. voor het Nederlands Blazers Ensemble). Hij werkte met grootheden als Ana Moura, Carlos do Carma en Nuno Judice.

Quatro Ventos zoekt, live en op cd, graag de samenwerking met musici van diverse pluimage, zoals de Portugese popster Rui Veloso, Frank Boeijen, Maria de Fátima, Daisy Correira, Fernando Lameirinhas, Zeca Medeiros en de singer/songwriters Luís Alberto Bettencourt en Iain Matthews.