Regenboog Filmavond - Stephan Sanders & 'Le temps qui reste'
Regenboog Filmavond - Stephan Sanders & 'Le temps qui reste'

Regenboog Filmavond - Stephan Sanders & 'Le temps qui reste'

woensdag 11 december 2019
Bekijk ticketinfo

Vier avonden kunt u in Theater Ludens in Voorburg genieten van prachtige films rondom lhbti-thema’s. Iedere film is uitgekozen door een bekende gast uit de lhbti-wereld. Vanavond Stephan Sanders. Hij koos de film ‘Le temps qui reste’. Deze serie avonden is het resultaat van de lokale subsidietafel ‘Ruimte voor verschillen’.

Interview
Voorafgaand aan de film interviewt gastheer Roeland Drost Stephan Sanders. Uw inbreng in dit interview is welkom, stel uw vragen en deel uw mening of ervaringen rondom het thema van de avond. Aansluitend wordt de film vertoond. Na afloop verder in gesprek over de film? Dat kan in de gezellige foyer van het theater onder het genot van een drankje.

Stephan Sanders (Haarlem, 1961) is columnist, presentator, essayist en schrijver. Sanders studeerde filosofie en politieke wetenschappen en publiceert sinds 1982 in diverse dag- en weekbladen. waaronder de Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. Met Anil Ramdas (1958-2012) presenteerde Sanders het spraakmakende tv-programma Het Blauwe licht. Over zijn hechte vriendschap met Ramdas schreef Sanders de zowel liefdevolle als kritische memoir ‘Iets meer dan een seizoen’. In een briefwisseling in De Groene Amsterdammer in 2015 gaf Sanders aan zich tot de gelovigen te rekenen. In een serie artikelen in dagblad Trouw legde hij zijn keuze uit. Sinds medio 2016 is hij vaste columnist bij de Volkskrant. Stephan Sanders koos de film ‘Le temps qui reste’.

Le temps qui reste Frankrijk 2005. Drama van François Ozon. Met o.a. Melvil Poupaud, Jeanne Moreau, Valeria Bruni Tedeschi, Daniel Duval en Marie Rivière.Hoe ga je om met het naderende einde? Laura (Moreau) wapent zich tegen de dood met potten vol vitaminepillen en een jeugdige levenshouding. Haar kleinzoon Romain heeft geen verdediging. Hij komt haar vertellen dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft. Ozon vermijdt grote woorden, maar slaagt er niet in clichés te omzeilen. Losse scènes, waaronder die met Jeanne Moreau, zijn sterk getroffen en ontroerend, maar in grote lijnen doet Le temps qui reste schematisch aan.

De avonden beginnen om 19.00 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur, afhankelijk van de lengte van de film.