The Koos Mark Big Band

Muziekaleidoscoop 2

Concert

Normaal
€ 16,50
Kortingpas
€ 15,00

Deze voorstelling is inclusief een pauzedrankje.

None

Muzikaleidoscoop 2’ - The Koos Big Band ‘Tribute to Count Basie’

Na het eerste geslaagde concert  in de Muziekaleidoscoop reeks op 24 september 2023 vervolgen we onze reeks op zondag 14 april 2024 met een ode aan de legendarische orkestleider Count Basie.

Voor de big band liefhebbers is 2024 een bijzonder jaar. Count Basie is 120 jaar geleden geboren en zijn legendarische arrangeur 100 jaar geleden. Daarom brengt de Koos Mark Big Band een 220V ‘Tribute to Count Basie’, met een selectie van nummers van het legendarische live album ‘Sinatra at the Sands’, met zang van Tony Anderson en Muriel van Eersel.

Het belooft een 220V optreden te worden vol met de energie van de Count Basie band, met spanning en variatie tussen ballads, fast swing en pakkende zang nummers.

Dit concert is niet alleen een "Tribute to Count Basie", maar ook een ode aan de arrangeurs die zo lang de sound van de Basieband hebben bepaald. Sammy Nestico, honderd jaar geleden geboren, groeide uit tot een van de Grote Drie, samen met Neal Hefti en Quincy Jones. 
De laatst genoemde dirigeerde het fameuse "Life at the Sands"-concert van de Basieband met Frank Sinatra, en ook daar wordt aandacht aan besteed tijdens dit  bijzondere concert van de Koos Mark Big Band op 14 april in Theater Ludens.

Komt dat zien en beluisteren, het is een absolute aanrader voor alle Liefhebbers van Count Basie, Frank Sinatra & "The Great American Songbook".