TheaterCinema

Asteroid City

TheaterCinema

Normaal
€ 9,00
Bibliotheekpas
€ 7,00

Deze voorstelling is inclusief een kopje koffie of thee voorafgaande aan de voorstelling.

None

ASTEROID CITY 

(VS 2023)

Komedie van Wes Anderson. Met o.a. Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright en Tilda Swinton.

Zoals wel vaker in de films van Anderson (The Grand Budapest Hotel, The French Dispatch) lopen er in deze film verschillende werkelijkheden door elkaar. Maar de belangrijkste speelt zich af in Asteroid City, een afgelegen woestijnplaatsje in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Daar landt opeens een (vriendelijke) alien, wat de levens van de handvol personages die op dat moment in Asteroid City verblijven, voorgoed zal veranderen.

In pasteltinten geschoten ode aan de buitenbeentjes, die regisseur Anderson volpropte met bekende acteurs, voor wie hij een keur aan heerlijk eigenzinnige en droogkomische personages schreef. Wel wat topzwaar, maar ook zeer vermakelijk en af en toe zelfs ontroerend.

VPRO Cinema (★★★★) 'Zeer vermakelijk en af en toe zelfs ontroerend'
de Volkskrant (★★★★) 'Vaste stijlkenmerken zijn weer volop aanwezig'
Trouw (★★★★) 'Eeindeloos gniffelen over kleine visuele vondsten'
NRC (★★) 'Er gebeurt zoveel verschillends dat er niets gebeurt'
The Guardian (★★★★) 'An exhilarating triumph of pure style'

 

MEER OVER THEATERCINEMA

TheaterCinema is een nieuw concept voor de bewoners van Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en omgeving en biedt de mogelijkheid om voor een aantrekkelijke prijs te genieten van de mooiste films in een bijzondere omgeving. Naast inspirerende films biedt TheaterCinema ook enkele evenementen rondom deze filmavonden om daarmee de mogelijkheid te bieden om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan.