TheaterCinema

Oppenheimer

TheaterCinema

Normaal
€ 9,00
Bibliotheekpas
€ 7,00

Deze voorstelling is inclusief een kopje koffie of thee voorafgaande aan de voorstelling.

None
Let op: in verband met de lengte van de film starten we vanavond om 19.30 uur.

OPPENHEIMER

Verenigd Koninkrijk/​Verenigde Staten 2023.
Biografie van Christopher Nolan.
Met o.a. Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey jr en Florence Pugh.
 
Indrukwekkende biopic over J.Robert Oppenheimer, de ‘vader van de atoombom’. Van zijn studententijd in Engeland in de jaren twintig, waar hij Bohr en de kwantummechanica leerde kennen, tot de geheime verhoren in de jaren vijftig, toen de gevierde wetenschapper verdacht werd van communistische sympathieën.
 
Alles komt voorbij, maar zwaartepunt is het ontwikkelen, bouwen en tot ontploffing brengen van de atoombom in Los Alamos, New Mexico.
 
Zoals altijd bij Nolan (Inception, Interstellar, Dunkirk) is Oppenheimer een visueel spektakelstuk geworden (de prachtige beelden zijn van de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema), maar Nolan gunt ons ook een kijkje in het gekwelde brein van Oppenheimer zelf, die wist dat de wereld na zijn uitvinding voorgoed veranderd was.
 

MEER OVER THEATERCINEMA

TheaterCinema is een nieuw concept voor de bewoners van Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en omgeving en biedt de mogelijkheid om voor een aantrekkelijke prijs te genieten van de mooiste films in een bijzondere omgeving. Naast inspirerende films biedt TheaterCinema ook enkele evenementen rondom deze filmavonden om daarmee de mogelijkheid te bieden om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan.